1 kg kelkáposzta (tisztított mennyiség)
600 g burgonya (tisztított mennyiség)
1 ek majoranna (csapott)
1 teáskanál őrölt fűszerkömény
4 gerezd fokhagyma
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
A kelkáposzta torzsáját kivágjuk, a megmaradt káposztát elnegyedeljük, majd felcsíkozzuk.
A hámozott burgonyát közepes kockákra vágjuk.
A káposztát egy nagy fazékba tesszük, felöntjük 1,7 l vízzel, lefedjük, néha megkeverjük, majd ha felforrt, beletesszük a burgonyát, fűszerezzük sóval, borssal, majorannával, köménnyel. Lefedve, 20 percig főzzük.
A zsírból, lisztből és a pirospaprikából elkészítjük a rántást, a főzelékhez keverjük. Az áttört vagy reszelt fokhagymát is beletesszük.
Fedő nélkül 10 perc alatt készre főzzük.
A sárgaborsót beáztatjuk forró vízbe 3-4 órára. A krumplikat meghámozzuk, megmossuk, és apró kockára vágjuk. A vizet leöntjük a borsóról, majd bő 1 l vízzel felöntjük, beletessz...
Elkészítési idő: 25 perc Nehézség: KönnyűFogások ebédszünethez Gyűlölt zöldségek Kép nélkül 2015. július 24. 09:14 - Bengapu Vöröslencse főzelék 2.0 Először: igen, tudom, volt már fent egyszer egy hasonló...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Felaprítottam a hagymát és a kaprot gondosan, hogy nagyobb darabok ne maradjanak. A gyalult tököt megmostam, és kifacsartam belőle a nedvességet. A kapor 2/3 részét...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KözepesA kelkáposztáról lehántjuk a külső, öreg leveleit, a többiből ék alakban kivágjuk a torzsát és a leveleket felcsíkozzuk. A krumplit meghámozzuk, felkockázzuk. A fokhagymát megtiszt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű