menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes pulykaraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 adag
50 dkg pulykahús
50 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír (kacsazsír, libazsír)
1 ek fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 púpozott ek finomliszt
1 ek tárkony
1 ek tárkonyecet
175 g tejföl (1 kis pohár)
5 db babérlevél
2 db tojás
6 evőkanál rétesliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek házi ételízesítő
3 l víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a házi ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, és 3 liter vízben megfőzzük.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.

Tejszínes pulykaraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Tojásleves
Tojásleves

A hagymát apróra reszeljük, kevés olajon megdinszteljük, rárakjuk a köménymagot hagyjuk, hogy kipattogjon. Rátesszük a tört paprikát, fölöntjük vízzel, és hagyjuk forrni. A tojáso...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gizella
Medvehagyma krémleves
Medvehagyma krémleves

Megmossuk a medvehagymát, felaprítjuk, beletesszük a turmixgépbe. Felöntjük 2 dl vízzel, és simára turmixoljuk. Az 1,3 l vizet felforraljuk a 2 leveskockával. A felhevített ola...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Ilona
Meggyleves
Meggyleves

A puncspudingot a meggy levével felfőzzük, miután puding állagú lesz, hozzáöntjük a meggyet, kifacsart citromot és a többi hozzávalót.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Domonkos
Sajtkrémleves
Sajtkrémleves

Az olvasztott vajon megpároljuk a hagymát, meghintjük liszttel, felöntjük az alaplével. Hozzáadjuk a reszelt és az ömlesztett sajtot, a tejszínt, és addig keverjük, míg el nem olv...

Elkészítési idő: 10
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk