menu

Családireceptkönyv.hu

Tejszínes pulykaraguleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


8 adag
50 dkg pulykahús
50 dkg zöldbab
50 dkg burgonya
1 közepes db vöröshagyma
2 gerezd fokhagyma
1 ek sertészsír (kacsazsír, libazsír)
1 ek fűszerpaprika
1 kávéskanál őrölt fűszerkömény
1 púpozott ek finomliszt
1 ek tárkony
1 ek tárkonyecet
175 g tejföl (1 kis pohár)
5 db babérlevél
2 db tojás
6 evőkanál rétesliszt
bors ízlés szerint
só ízlés szerint
2 ek házi ételízesítő
3 l víz

Elkészítés:


A hagymát apróra vágjuk, és a zsíron megdinszteljük. A kisebb kockára vágott húst a hagymával elkeverjük, és fehéredésig pirítjuk, majd megszórjuk finomliszttel, 1-2 percig kevergetve pirítjuk.
Félrehúzzuk a tűzről, és megszórjuk pirospaprikával, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a zúzott fokhagymát, a köménymagot, a babérlevelet, a házi ételízesítőt, a kockára vágott burgonyát, a 2-3 centisre darabolt zöldbabot, és 3 liter vízben megfőzzük.
A réteslisztből, tojásból, csipet sóval, közepes lágyságú tésztát gyúrunk, és a forrásban lévő levesbe csipkedjük.
A tejfölt, a tárkonyt és az ecetet összekeverjük, adunk hozzá a forró levesből, simára keverjük, és visszaöntjük a levesbe. Elkeverjük, megforraljuk, és tálaljuk.

Tejszínes pulykaraguleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Meleg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Dini
Köményes-rántott leves
Köményes-rántott leves

A lábasban hevítsd fel az étolajat. Forró legyen, de ne túlhevített! Tedd bele a köménymagot, fokhagymát, lisztet és alaposan keverd el. Ha a liszt sima és felhabzott, azonna...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Zöldspárga leves
Zöldspárga leves

A spárgát megtisztítjuk. Megmossuk, majd a spárgafejeket kb. 4 cm-es darabokban levágjuk, és félretesszük. A spárgasípok másik végét letörjük; elvileg ott törik le, ahol már nem fá...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mária
FRANKFURTI LEVES
FRANKFURTI LEVES

A vöröshagymát finomra vágom és a felolvasztott zsírban, aranysárgára pirítom. Hozzáadom a zúzott fokhagymát, a metéltre vágott kelkáposztát, sóval, borssal, majorannával, fűszerkö...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Amália
Sütótök krémleves
Sütótök krémleves

Egy lábasban forrósítsuk fel az olívaolajt, tegyük bele az összevágott vöröshagymát és fokhagymát. Pár perc elteltével adjuk hozzá a curry-t és ezzel is pirítsuk legalább egy perci...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk