7 tojássárgája
20 dkg cukor
20 dkg liszt
1 csomag sütőpor
2 evőkanál kakaópor
11 evőkanál víz
2 evőkanál étolaj
Krém:
7 tojásfehérje
7-10 evőkanál cukor
2 csomag eperízű pudingpor
6 dl tej
Díszítés:
5 dl habtejszín
A tésztához a tojások sárgáját kikeverjük a cukorral, a vízzel, olajjal, majd hozzádolgozzuk a sütőporos lisztet és a kakaót. Megsütjük. A krémhez a tojásfehérjét a cukorral kemény habbá verjük. A pudingport a tejjel simára keverjük és felfőzzük. Még forrón összekeverjük a habbal, kicsit főzzük és a tészta tetejére kenjük. A tejszínt kemény habbá verjük, majd a teljesen kihűlt tészta tetejére simítjuk.
A leveles tésztákat kinyújtjuk egyforma nagyságúra. Az egyik tésztát ráhelyezzük a tepsi hátuljára, amire sütőpapírt terítettünk, majd 220 fokon 12 perc alatt készre sütjük. A mási...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűMelegítsük elő a sütőt 160 fokra. Egy nagy tálban keverjük össze a lisztet, sót, porcukrot és citromhéjat. A vajat villával nyomkodjuk a szárazanyagokhoz, míg egészen apró darabo...
Elkészítési idő: 70 perc Nehézség: KönnyűA tészta : 8 tojásfehérjét, 8 evőkanál cukorral habbá verünk. 8 evőkanál lisztben elkeverünk egy teáskanál sütőport, a kemény habhoz adjuk és megsütjük. A krém : 8 tojás sárgájá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA piskótatésztához a tojásokat kettéválasztjuk. A fehérjéből a cukorral kemény habot verünk. Egyenként hozzáadva a sárgákat tovább verjük. Végül apránként hozzászitáljuk a sütőporr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű