Családireceptkönyv.hu

Franciasaláta


Írta:

Elk. idő: 30 perc
Adag: 16
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


1 kg franciasaláta keverék
5-6 db ecetes uborka
1 db nagyobb alma
1 liter majonézmártás

Elkészítés:


A franciasalátához először készítsd elő a főznivaló zöldségeket. Ehhez a legegyszerűbb, ha a Magyarországon mindenhol kapható, mélyhűtött franciasaláta keveréket használod. Ezt tedd forró, sós vízbe, és attól függően, hogy mennyire roppanósan szereted a zöldségeket, főzd 8-15 percig.
2. Vágd a zöldségekhez hasonló méretű kockákra az uborkát és az almát. Tedd őket egy nagyobb tálba, és forgasd bele egy fél evőkanál uborkalébe, ettől nem fog az alma megbarnulni.
Közben készítsd el a majonézmártást. Fontos, hogy itt nem a klasszikus vagy bolti majonézről van szó, hanem a majonézes salátáinkhoz használt, tejfölös szószról, aminek a receptjét ide kattintva találod: majonézmártás recept. (1 liter majonézmártás 6 dl majonézből és 4 dl tejfölből készül.)
Szűrd le a megfőtt zöldségeket, és öntsd őket abba a tálba, amiben az uborka és az alma van.
Várj egy keveset, amíg a zöldségek kihűlnek.

Nem szükséges teljesen lehűlniük, csak forróak legyenek. Amúgy ha melegebbek a zöldségek, akkor jobban magukba szívják a majonézes mártást, és így ízletesebb lesz a franciasaláta.

Öntsd a majonézmártást a zöldségekre, és keverd jól át az egészet.
Takard be egy frissentartó fóliával, és tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod az ízeket összeérni.
3. Közben készítsd el a majonézmártást, aminek a receptjét ide kattintva találod: majonézmártás recept.
4. Szűrd le a megfőtt zöldségeket, és öntsd őket abba a tálba, amiben az uborka és az alma van.
5. Várj egy keveset, amíg a zöldségek kihűlnek (10-15 perc).
6. Öntsd a majonézmártást a zöldségekre, és keverd jól át az egészet.
7. Takard be egy frissentartó fóliával, és tedd be a hűtőbe legalább 2 órára, de a legjobb, ha egy egész éjszakán át hagyod az ízeket összeérni.

Trükkök, tippek, praktikák:


A franciasaláta (franciasaláta / francia saláta helyesírásáról lásd a recept alatti részt) vitathatatlanul a magyar konyha egyik legkedveltebb majonézes salátája.

Nemcsak elkészíteni könnyű, de a franciasaláta ma szinte valamennyi, közepes vagy nagyobb élelmiszerüzletben előre elkészítve is megvásárolható. Azonban a bolti franciasaláták, és sajnos sokszor a háziak is, nem többek némi majonézes zöldségnél.Az igazi franciasaláta titka ugyanis az, hogy a főtt zöldség hozzávalókon kívül – asárgarépa, fehérrépa, krumpli és borsó – még tartalmaz legalább egy roppanósabb, savanykásabmi általában elemet is. Ez lehet ecetes uborka vagy alma, de én mind a kettőt javaslom beletenni. Ettől lesz franciasaláta igazi, egyedi saláta, és több annál, mintha csak szétfőtt zöldségeket összekevernénk a majonézzel.

Franciasaláta

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Saláták / Hidegtálak,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Csirkesaláta
Csirkesaláta

A salátát leveleire szedjük, megmossuk, és falatnyi darabokra tépkedjük. A hagymát megtisztítjuk, karikákra vágjuk. A paradicsomot megmossuk, kettévágjuk. Az uborkát félkarikára vá...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Mediterrán bulgursaláta
Mediterrán bulgursaláta

6 adag

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Nyers céklasaláta
Nyers céklasaláta

A megmosott, meghámozott céklát finomra reszeljük, összekeverjük a szintén lereszelt almával, a fél citrom levével és kikapart húsával, a mézzel, egy kevés köménymaggal, valamint s...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Répasaláta
Répasaláta

A répát reszeld le, a salátát és az uborkát vágd apró csíkokra, a hagymát karikázd fel. Locsold meg egy kis citromlével, és hagyd állni negyed órát.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk