Családireceptkönyv.hu

Hűha meggykrémleves meggydarabokkal – Annyira, de an


Írta:

Elk. idő: 1 óra
Adag: 6 főre
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


60 dkg magozott meggy (befőtt, fagyasztott)
5 evőkanál cukor
őrölt fahéj
2 evőkanál citromlé
fél tasak vaníliás pudingpor
2 dl főzőtejszín

Elkészítés:


A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszítjük a levest. A többit pépesítjük. A tejszínt a pudingporhoz adjuk, csomómentesre keverjük, a leveshez öntjük, de közben folyamatosan kavargatjuk. Pár percig főzzük, majd ha kissé sűrűsödni kezd, levesszük a tűzhelyről és hagyjuk hűlni. Tálaláskor a félretett meggyszemeket a tányérokban elosztjuk. Ízlés szerint friss

Trükkök, tippek, praktikák:


kevés tejszínt verjünk habbá, majd a leves tetejére a tányérban - hasonlóan a kávéhoz - kanállal készítsünk egy szép díszítést.

Hűha meggykrémleves meggydarabokkal – Annyira, de an

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Éva
Meggyleves
Meggyleves

A meggyet hideg vízben feltesszük főzni a szegfűszeggel, fahéjjal, negyedbe vágott citrommal ízlés szerint cukrozva. Ha felforrt, behabarjuk és hagyjuk kihűlni.

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz
Pár perces házi sajtmártás tésztákhoz

Egy serpenyőben kevés vajat hevítünk. Amikor már elég forró, rászórjuk a 4 evőkanál lisztet és aranyszínűre pirítjuk. Ha a liszt már aranyszínű, felöntjük a tejjel, hozz...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Fahéjas koszorú
Fahéjas koszorú

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk