menu

Családireceptkönyv.hu

TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS


Írta:

Elk. idő: 1
Adag: 2
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


50 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
1 kis doboz tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
0, 5 dl olaj

Elkészítés:


gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel.
A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.
Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerpaprikát.
Öntsünk rá 0,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.
Egy kevés vizzel elkeverjük a lisztet csomomentesre, hozzaadjuk a tejfölt, es folytonos keverés mellett a gombához adjuk.
Ha sűrűnek találjuk, akkor vizzel potoljuk.
Néhány percig még főzzük, hogy jól összeálljon.
Rizzsel tálaltam.

TEJFÖLÖS GOMBAPAPRIKÁS

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Tünde
Diós-meggyes rakott kifli
Diós-meggyes rakott kifli

A vaníliát a citromhéjjal és a tejjel felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzász...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Juneći gulaš sa šampinjonima
Juneći gulaš sa šampinjonima

1. Na zagrijanom ulju popržiti pancetu narezanu na kockice. Kad porumeni, izvaditi je na tanjur. Ramstek izrezati na kocke ili trake, posoliti, pa popržiti na ulju od pancete. Ka...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Andrea
Bakonyi betyárgombóc szénhidrátcsökkentett galuskáva
Bakonyi betyárgombóc szénhidrátcsökkentett galuskáva

A megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszából dión...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
fokhagymás lepény
fokhagymás lepény

Keverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk