50 dkg gomba
1 nagy fej hagyma
1 kis doboz tejföl
1 csapott evőkanál liszt
só, bors, pirospaprika
0, 5 dl olaj
gombát folyóvízben mossuk meg, szeleteljük fel.
A hagymát aprítsuk fel, és 0,5 dl olajon dinszteljük üvegesre.
Utána tegyük hozzá a gombát, majd keverjük bele a sót,és a fűszerpaprikát.
Öntsünk rá 0,5 dl vizet, és fedő alatt pároljuk, amíg a gomba megpuhul.
Ha nem elég puha, öntsünk alá még egy kis vizet, és főzzük tovább.
Egy kevés vizzel elkeverjük a lisztet csomomentesre, hozzaadjuk a tejfölt, es folytonos keverés mellett a gombához adjuk.
Ha sűrűnek találjuk, akkor vizzel potoljuk.
Néhány percig még főzzük, hogy jól összeálljon.
Rizzsel tálaltam.
A vaníliát a citromhéjjal és a tejjel felforraljuk. Lehúzzuk a tűzről és fedő alatt 10 percig pihentetjük. A tojások sárgáját habosra keverjük a kristálycukorral, apránként hozzász...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Na zagrijanom ulju popržiti pancetu narezanu na kockice. Kad porumeni, izvaditi je na tanjur. Ramstek izrezati na kocke ili trake, posoliti, pa popržiti na ulju od pancete. Ka...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megtisztított hagymát apróra vágjuk, kevés olajon megpároljuk. A felét a darált húshoz adjuk, beleütjük a tojást, sóval, borssal ízesítjük, és jól összekeverjük. A masszából dión...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKeverjük össze egy tálban a kefirt a sóval, a cukorral és az ecetben felfuttatott szódabikarbónával, majd fokozatosan adjuk hozzá az átszitált lisztet, közben egy habverővel kavarg...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű