4 személyre
- 22 dkg joghurt
- 23 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 6 dkg kakaópor
- 22 dkg vaj
- 25 dkg víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg tejszín
- 20 dkg csokoládé
Tetejére
- 2 dkg vaj
- 5 dkg tejszín
- 10 dkg csokoládé
Összeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósítjuk a vizet a vajjal, belekeverjük a kakaóport. A tojást a cukorral kézi habverővel addig keverjük, míg a cukor el olvad. Ekkor a hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket meg a forró kakaós-vajas vizet is. Ha egynemű a massza, kész is van. Két 24-26 cm-es formában 45-55 perc alatt készre sütjük 175 fokon. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, majd a csokikrém kétharmadát az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik tésztát, és a maradék krémmel körbekenjük a szélét.
Tetejére
A tetejére megolvasztjuk a vajat és a csokit, hozzákeverjük a hideg tejszínt, és a tortára simítjuk.
Kivajazunk egy 24 cm-es csatos tortaformát, és kilisztezzük. A sütőt 200 fokra előmelegítjük. A citromokat alaposan megmossuk, héjukat lereszeljük, levüket kicsavarjuk. Nagy tál...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesElőször a krémet és a trüffelgolyó alapot készítjük el, lehetőleg előző este. A krémhez a tejszínt az apróra tördelt csokoládéval, a vanílirúd kikapart belsejével és a resze...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tészta elkészítéséhez a tojás kivételével egy tálban összemorzsoljuk a hozzávalókat, majd a tojást hozzáadva tésztává gyúrjuk. Lisztezett deszkán kerek lapot nyújtunk belőle, és...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a piskótát sütjük míg hűl,elkészítjük a krémet Töltjük,vajas krémmel kenjük át az egészet és burkoljuk
Elkészítési idő: min 10 óra Nehézség: Nehéz