4 személyre
- 22 dkg joghurt
- 23 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 6 dkg kakaópor
- 22 dkg vaj
- 25 dkg víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg tejszín
- 20 dkg csokoládé
Tetejére
- 2 dkg vaj
- 5 dkg tejszín
- 10 dkg csokoládé
Összeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósítjuk a vizet a vajjal, belekeverjük a kakaóport. A tojást a cukorral kézi habverővel addig keverjük, míg a cukor el olvad. Ekkor a hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket meg a forró kakaós-vajas vizet is. Ha egynemű a massza, kész is van. Két 24-26 cm-es formában 45-55 perc alatt készre sütjük 175 fokon. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, majd a csokikrém kétharmadát az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik tésztát, és a maradék krémmel körbekenjük a szélét.
Tetejére
A tetejére megolvasztjuk a vajat és a csokit, hozzákeverjük a hideg tejszínt, és a tortára simítjuk.
1,Piskóta: Az egész tojásokat a tálba, majd hozzáadjuk a cukrot és kb 10 perc alatt felverjük az egészet. A liszthez hozzáadjuk a szódabikarbónát és finoman beleforgatjuk a tojásb...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KönnyűA kekszet ledaráljuk, majd a tojássárgájával és az olvasztott vajjal alaposan elkeverjük. Tortaformába nyomkodva, előmelegített sütőben 15-20perc alatt aranybarnára sütjük. Majd k...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA tojássárgájákat a cukorral, vaníliás cukorral és a szoba-hőmérsékletű vajjal habosra keverem. Hozzáadom a túrót is, habverővel elkeverem. A tejet felmelegítem. A zselatin csomóme...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojást a vajjal habosra keverjük, hozzáadjuk tej felét a cukrot és a kakaót. 10 percig keverjük, beleszitáljuk a lisztet a sütőporral és a maradék tejjel hígítjuk, jól kidolgozz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű