4 személyre
- 22 dkg joghurt
- 23 dkg kristálycukor
- 3 tojás
- 6 dkg kakaópor
- 22 dkg vaj
- 25 dkg víz
- 1,5 kávéskanál sütőpor
- 1 kávéskanál szódabikarbóna
- 1 csipet só
- 45 dkg finomliszt
- 20 dkg tejszín
- 20 dkg csokoládé
Tetejére
- 2 dkg vaj
- 5 dkg tejszín
- 10 dkg csokoládé
Összeolvasztjuk a 20 dkg csokit a 20 dkg tejszínnel a ganache-hoz, majd hűtőbe tesszük dermedni. A lisztet a sóval, a szódabikarbónával és a sütőporral összekeverjük. Felforrósítjuk a vizet a vajjal, belekeverjük a kakaóport. A tojást a cukorral kézi habverővel addig keverjük, míg a cukor el olvad. Ekkor a hozzádolgozzuk a joghurtot, majd a lisztes keveréket meg a forró kakaós-vajas vizet is. Ha egynemű a massza, kész is van. Két 24-26 cm-es formában 45-55 perc alatt készre sütjük 175 fokon. Ha kihűlt, kiborítjuk a formából, majd a csokikrém kétharmadát az alsó lapra kenjük. Rátesszük a másik tésztát, és a maradék krémmel körbekenjük a szélét.
Tetejére
A tetejére megolvasztjuk a vajat és a csokit, hozzákeverjük a hideg tejszínt, és a tortára simítjuk.
1. Egy 22-26 cm átmérőjű formát sütőpapírral kibéleljük. 2. Az aljához való hozzávalókat összekeverjük és a sütőforma alján ellapogatjuk. 3. Szórjuk meg az alját áfonyával. 4. K...
Elkészítési idő: 120 perc Nehézség: KözepesKávé, vagy cukordarálóval őröljük finomra a diót, majd adjuk hozzá a kakaót, a fahéjat és reszeljük hozzá a narancs héját. Aprítsuk kisebb darabokra és tegyük aprítóba, vagy turmi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat a porcukorral keverd habosra. Add hozzá a tojássárgákat, szitáld bele a lisztet, és végül óvatosan forgasd bele a kemény habbá vert fehérjét. Sütőpapírból vágj ki hat darab...
Elkészítési idő: kb 2 óra Nehézség: KönnyűA vajat, a porcukrot, a tejfölt és a vaníliás cukrot jól kikeverjük. Hozzáadjuk a citrom reszelt héját és ízlés szerint a levét. Ha a túró apró morzsás, akkor azt is hozzákeverhet...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes