hozzávalók / 12 adag
2 dl olívaolaj (szükség szerint)
majoranna ízlés szerint (szárított )
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 ek négyszínű bors
chili ízlés szerint (elhagyható
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal.
2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő.
A túrót beleteszed egy edénybe. Villával jól összenyomod, majd hozzá adod a tejfölt/kefírt (mivel te a vajat ellenzed). Eztán megszórod pici pirospaprikával. Kavarod tovább, szép,...
Elkészítési idő: max 1 óra Nehézség: Könnyű1. A hagymát apróra felvágjuk. Apróbbra, mint mikor főzéshez kockázzuk. 2. A túrót eldolgozzuk a pirospaprikáva. A megadott mennyiség kb. stimmelni fog, de igaziból akkor elég a...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA húsgombócokhoz fenti dolgokat egy tálba kell halmozni, és nedves kézzel alaposan össze kell gyúrni. Majd vizbe feltenni foni, amibe teszunk nehany TV paprikat iznek, ha nem...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű