hozzávalók / 12 adag
2 dl olívaolaj (szükség szerint)
majoranna ízlés szerint (szárított )
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 ek négyszínű bors
chili ízlés szerint (elhagyható
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal.
2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő.
összeturmixol
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA joghurtot habverővel jól felverjük, hozzáadjuk a cukrot, 2 citrom kifacsart levét, 1 citrom lereszelt héját. Jól elkeverjük, műanyag dobozba tesszük, és lefagyasztjuk a mélyhűtő...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűMindent bepakolok a gépbe, majd hagyom, hogy a gép dolgozzon helyettem. Miután megkelt, lisztezett felületre borítom és 9 egyforma, kb. 120 g-os darabba vágom a tésztát. Egyenként...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tojássárgákat a cukorral jó alaposan kihabosítjuk. Hozzá adjuk a keményítőt, kakaóport, felolvasztott csokoládét. Simára keverjük, majd gőz fölé tesszük. Hozzáöntjük a tejet é...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű