hozzávalók / 12 adag
2 dl olívaolaj (szükség szerint)
majoranna ízlés szerint (szárított )
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 ek négyszínű bors
chili ízlés szerint (elhagyható
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal.
2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő.
A szokàsos módon piskótàt sütünk, 180fok 20 perc alatt (vékony tésztaréteg lesz!). A krém hozzávalóit simára keverjük. A zseléhez 1 narancs levét, pici édesítőt összekeverünk,...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűFelverem a tojást, fűszerezem, a serpenyőbe öntöm, kevergetés nélkül közepes lángon sütöm. Ha félig megsült, rádobom a zöldségeket, készre sütöm. Végén a sajt kerül rá.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű