hozzávalók / 12 adag
2 dl olívaolaj (szükség szerint)
majoranna ízlés szerint (szárított )
bazsalikom ízlés szerint (szárított)
3 gerezd fokhagyma
3 db babérlevél
1 ek négyszínű bors
chili ízlés szerint (elhagyható
1.Tegyük a fűszernövényeket kis üvegekbe, és öntsük fel olívaolajjal.
2.A ledugaszolt üvegeket tegyük világos helyre, és érleltessük 2-3 hétig.
A fűszerolajok kiváló salátaízesítők, de húsos vagy zöldséges ételek készítésénél is felhasználhatjuk. Nem csak az ételkészítésekor, hanem asztali terítékként is alkalmazhatjuk, így lehetővé téve, hogy ki-ki saját ízlésének megfelelően tovább fűszerezze az ételt. Alkalmazásuk: 1 tál ételbe ízlés és igény szerint 2-5 csepp fűszerolaj adagolása elegendő.
Hagymát megpucoljuk, lereszeljük. A hagymát olajon pirítjuk. Ez alatt a gombát megpucoljuk, a felvágott paradicsomot meg kell hámozni- a paprikát hozzáadva belerakjuk a gombát a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb jénai tál aljára tesszük a körte szeleteket. A barna rizst megfőzzük félig vízben aztán tejben. Amikor kihűlt akkor belekeverjük a tojások sárgáját és a cukrot és a m...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűAz élesztőt a liszttel, csipet sóval és cukorral felfuttatjuk. A liszthez hozzáadjuk a cukrot, sót, élesztőt, olajat. Összedolgozzuk, közbe lassan hozzáadjuk a vizet. Megszórjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: Nehéztoast kenyér széleit levágom, sodrófával kinyújtom, ráteszem a sonkát és a sajtot. Jó szorosra feltekerem, tojásba mártom és bő, forró olajban kisütöm.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű