Családireceptkönyv.hu

Ízületi fájdalmakra gyömbéres érőleves


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


6 evőkanál olaj (lehetőleg növényi eredetű)
3 gerezd zúzott fokhagyma
2 evőkanál friss reszelt gyömbér
1 nagy fej vöröshagyma
1,5 kg hús (csirke)
2 l víz
2 maréknyi spenót
halszósz ízlés szerint
bors, só

Elkészítés:


A hagymát, fokhagymát és a gyömbért olajban pároljuk meg. Eközben a húst olajban süssük át kissé. A hagymás lábast öntsük fel vízzel, adjuk hozzá a húst, a spenótot és főzzük, amíg a hús megfő. A végén adjunk hozzá halszószt, de csak a tálalás előtt.

Trükkök, tippek, praktikák:


A maják évezredekkel ezelőtt érkeztek a Földre a Plejádok csillagrendszer Maja nevű bolygójáról és olyan tudással rendelkeztek, ami még most is talány nekünk, embernek.

Ma is megtalálhatjuk a maja ősök leszármazottait Közép-Amerikában, a mai Guatemala és Dél-Mexikó területén. Az elmúlt fél évezred spanyol/fehér elnyomása ellenére ma is őrzik ősi tárgyi és szellemi kultúrájuk számos elemét, így építkezési és étkezési szokásaikat is.

Yucatánban egyes népcsoportok ma is a maja romvárosokban feltártakhoz megszólalásig hasonló, ovális lakóházakban élnek. Vastag facölöpök közé gallyból, nádból, tapasztott agyagból építenek falat, a tetőt guano-pálmával fedik.

A hagyományos maja ételek és termények nem tűntek el mai piacaikról sem: az ősi maja zöldségek (burgonya, bab, chili) mellett őserdei növények és fűszerek is feltűnnek az árusoknál. Készételeik közül ma már az Óvilágban is közkedvelt a tortilla, a maják kukoricalisztből gyúrt, húsfélékkel, zöldségekkel körített lepénykenyere.

Gyógyszerek helyett a maja nép egy különleges húslevest készít, amely elűzi az ízületi problémákat. Igen, jól olvasták, húslevest! Gyömbérrel készül a csodaleves, ami gingerol tartalmának köszönhetően gátolja a gyulladásokat.

Íme a recept:

Ízületi fájdalmakra gyömbéres érőleves

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Egyéb ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel
Rántott sajt rizzsel, saját készítésű majonézzel

A kb ½ cm-es sajtokat langyos tejben megáztatni a sütéshez. Még ázik a sajt a tejben addig fel kell tenni a rizst. A rizst olajon megforgatjuk, míg fehér lesz. A lepirult rizst...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar gombamártás szárított erdei gombából
gombamártás szárított erdei gombából

A szárított gombát a főzés előtt legalább 4-5 órára vízbe áztatjuk, majd felhasználás előtt kiszedjük, és az ételbe tesszük. Az áztató lé is felhasználható, de az alját ne tegyük a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Főtt kukorica
Főtt kukorica

Lobogó, bő, só nélküli vízbe beletenni a kukoricákat 15 per főzés Főzővízben kihűt Egyenként folpackba tekerve hűtőben pár napig tárolható Mikróban, vagy forró vízben melegíthe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk