200 g vaj
200 g étcsoki
3 tojás
1 ek vaníliaaroma
250 g cukor
115 g liszt
1 kk só
150 g dió (opcionális)
1. Sütőt 180 fokra felmelegítjük, később egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat és az összetört csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük.
3. Egy tálban kikeverjük ki a tojást, vaníliaaromát és a cukrot habosra.
4. Adjuk hozzá a kihűlt csokis masszát, majd a lisztet és a sőt, keverjük össze és öntsük a tepsibe. 20 percig 180 fokon sütjük.
Nigella-féle
A száraz tésztát forró, enyhén sós vízben kifőzzük, leöblítjük folyó víz alatt. Jól lerázzuk a vizet róla. A tojásokat a cukrokkal, a tejföllel, a reszelt citromhéjjal, az olvaszt...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűÖsszekeverjük egy tálba a lisztet, sót, cukrot, vaníliás cukrot, tojást és a sütőport. A mikróban megolvasztjuk a vajat és ezt is hozzákeverjük, majd az apróra vágott étcsokit...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElkészítés A tojásokat a cukorral és a vaníliával habosra vertem, majd a tejföllel és olvasztott vajjal is elkevertem. A lisztet elvegyítettem a sütőporral, majd a tojásokhoz a...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a csipet sóval elkezdjük melegíteni. Egy tálban összekeverjük a kristálycukrot és a búzadarát, citromhéjat, majd hozzáadjuk a tejhez. Az egészet felforraljuk. Ha kész, félr...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű