200 g vaj
200 g étcsoki
3 tojás
1 ek vaníliaaroma
250 g cukor
115 g liszt
1 kk só
150 g dió (opcionális)
1. Sütőt 180 fokra felmelegítjük, később egy tepsit kibélelünk sütőpapírral.
2. A vajat és az összetört csokit vízgőz fölött felolvasztjuk, majd lehűtjük.
3. Egy tálban kikeverjük ki a tojást, vaníliaaromát és a cukrot habosra.
4. Adjuk hozzá a kihűlt csokis masszát, majd a lisztet és a sőt, keverjük össze és öntsük a tepsibe. 20 percig 180 fokon sütjük.
Nigella-féle
A mazsolát forró vízben megmossuk, szárát leszedjük. A reszelt csokoládét a dióval és 1 evőkanál liszttel összekeverjük. A tojásokat a sóval és a porcukorral habosra keverjük, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA keksz és a porcukor mennyisége kb., nyilván az alma minőségétől, levesességétől függ, hogy mennyi kell belőlük, hogy összeálljon. A fűszerek most kivételesen érzéssel mentek, ne...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krémhez a cukrot hozzáadjuk a tejhez, majd felforraljuk. Melegen hozzákeverjük a többi alapanyagot és alaposan eldolgozzuk. A lapokat egyenként megkenjük a meleg krémmel. A me...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz almákat meghámozzuk, kivesszük a magházukat, majd felszeleteljük. A kivajazott, lisztezett tepsibe helyezzük a feldarabolt almákat. Megszórjuk 3 evőkanál cukor és a fahéj keveré...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű