4 ek. olívaolaj
750g csirkemell
1 hámozott padlizsán,3-4 centis kockákra vágva
3 fej vöröshagyma, vékonyra szelve
4 répa, vékonyra szeletelve
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 marék aszalt sárgabarack, apró darabokra vágva
1 marék mazsola
1-2 húsleveskocka, ízlés szerint
2 ek. paradicsomszósz
1 fél citrom leve
2 ek. liszt
1,5 tk. őrölt kömény
1,5 tk. őrölt gyömbér
1,5 tk. őrölt fahéj
1 pohár víz
Egy nagyobb serpenyőben enyhén melegíts fel egy kanál olívaolajat.
A felkockázott csirkecombok felét tedd a serpenyőbe, és éppen csak pirítsd meg kívülről, minden oldalról.
Tedd félre, és egy másik kanál olajon pirítsd meg a maradék csirkét is.
Az enyhén megpirított húst tedd egy tepsibe vagy jénaiba, majd keverd össze a padlizsánnal, hagymával, fokhagymával, répával, aszat barackkal és mazsolával.
Egy közepes tálban keverd össze a többi összetevőt.
Öntsd nyakon a szósszal a húst és a zöldségeket, majd 180 fokra melegített sütőben süsd addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
Elkészítem a páclét kettő evőkanál tejfölhöz hozzáadom 1 db tojást, kávéskanál vegyes virágmézet ízlés szerint, sót, borsot, delikát izésítőt, foghagymaport jól összekeverem, maj...
Elkészítési idő: 30 percA húson és az almán kívül a többi hozzávalót egy tálba mérem, és habverővel simára kikavarom. A húsokat beleforgatom a mártásba, és egy sütőtálba egymás mellé pakolom. Az almát m...
Elkészítési idő:A lilahagymát olívaolajon kevergetjük kicsit, majd beletesszük az apróra vágott csirkemellet. Fontos, hogy kis darabokra vágjuk a csirkét, hogy ne szakítsa szét a palacsintatésztát...
Elkészítési idő: