4 ek. olívaolaj
750g csirkemell
1 hámozott padlizsán,3-4 centis kockákra vágva
3 fej vöröshagyma, vékonyra szelve
4 répa, vékonyra szeletelve
4 gerezd fokhagyma, apróra vágva
1 marék aszalt sárgabarack, apró darabokra vágva
1 marék mazsola
1-2 húsleveskocka, ízlés szerint
2 ek. paradicsomszósz
1 fél citrom leve
2 ek. liszt
1,5 tk. őrölt kömény
1,5 tk. őrölt gyömbér
1,5 tk. őrölt fahéj
1 pohár víz
Egy nagyobb serpenyőben enyhén melegíts fel egy kanál olívaolajat.
A felkockázott csirkecombok felét tedd a serpenyőbe, és éppen csak pirítsd meg kívülről, minden oldalról.
Tedd félre, és egy másik kanál olajon pirítsd meg a maradék csirkét is.
Az enyhén megpirított húst tedd egy tepsibe vagy jénaiba, majd keverd össze a padlizsánnal, hagymával, fokhagymával, répával, aszat barackkal és mazsolával.
Egy közepes tálban keverd össze a többi összetevőt.
Öntsd nyakon a szósszal a húst és a zöldségeket, majd 180 fokra melegített sütőben süsd addig, amíg a zöldségek is megpuhulnak.
A húst besózzuk. Vajban, 1-2 kanál borsó lével megöntözve puhára pároljuk. Tálba rakjuk, köré öntjük a borsót. A petrezselymet 1 kanálnyi vajon megfuttatjuk, 2-3 kanál borsó lével...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA húst apróbb kockákra vágjuk. (Lehet sertés, csirke, pulyka…) Gyros fűszerkeveréket készítünk: (Ez a mennyiség 1 kg húsra értendő) Minden fűszer őrölt legyen, vagy ha nem az d...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA filézett, bőr nélküli csirkecombokat felkockázzuk, és aprítóba tesszük. Hozzáadjuk a fűszereket, és jó alaposan összeturmixoljuk. Akkor jó, ha teljesen homogén az állaga. Vizes...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zsír felén megdinsztelem az apróra vágott vöröshagymát, majd hozzáadom a zöldborsót és a felkockázott sárgarépát. Pár percig erős tűzön pirítom, majd hozzáadom a kis darabokra v...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű