Családireceptkönyv.hu

Bábolnai fokhagymás csirkemell


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


80 dkg csirkemell filé
6 evőkanál finomliszt (finom)
5 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
2 dl tejföl
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
5 dl víz
2 ek napraforgó olaj

Elkészítés:




A felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük.
2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk, ráteszünk 3 ek lisztet, és a rántást felengedjük 0,5 l levessel, belekeverjük a tejfölt, sót és a borsot.
A megpuhult csirkemellet leöntjük a fokhagymás mártással, és 10-20 percre visszatesszük a sütőbe.

sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés

Bábolnai fokhagymás csirkemell

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Szárnyas Ételek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Töltött csirke
Töltött csirke

A vöröshagymát kisebb kockákra vágjuk, majd az olajon megpároljuk. Közben a kiflit, vagy zsemlyét kisebb darabokra vágjuk, és a tejben áztatjuk. Utána a kifliket l kinyomkodjuk. Ho...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp
Kacsapecsenye a la mami kicsit másképp

Mossuk meg a kacsát ill. a mellé csomagolt nyakat és zúzát. Irdaljuk be a kacsa bőrét, hogy jobban átsüljön. Dörzsöljük be jól sóval. Kizsírozott kacsasütőbe tegyük be a kacsát...

Elkészítési idő: 1,5 h
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kukoricás kakukkfüves csirke
Kukoricás kakukkfüves csirke

A csirkemellet felkockázom, sózom, borsozom, fokhagymával ízesítem és serpenyőben kissé megpirítom, hogy a nedvessége elfőljön. A tejszínt 2 evőkanál lisztel és kb. 1 dl tejjel...

Elkészítési idő: 1
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk