80 dkg csirkemell filé
6 evőkanál finomliszt (finom)
5 gerezd fokhagyma
1 db leveskocka
2 dl tejföl
fekete bors ízlés szerint (őrölt)
5 dl víz
2 ek napraforgó olaj
A felszeletelt csirkemelleket sózzuk, lisztbe forgatjuk, olajjal kikent tepsibe tesszük és fóliával letakarva sütjük.
2 ek olajon az átpréselt fokhagymát megfuttatjuk, ráteszünk 3 ek lisztet, és a rántást felengedjük 0,5 l levessel, belekeverjük a tejfölt, sót és a borsot.
A megpuhult csirkemellet leöntjük a fokhagymás mártással, és 10-20 percre visszatesszük a sütőbe.
sütési hőfok: 180°C
sütési mód: alul-felül sütés
A darált pulykahúst dolgozzuk össze a tojással, a csirkés Delikáttal és a zsemlemorzsával. Tegyük A masszából gyúrjunk diónyi nagyságú gombócokat, kb. 30 db-ot. félre 5-6 percre....
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűHúst beirdalni, fűszerkeverékkel bekenni, fűszerekkel óvatosan megszórni. 200 C, 50 perc fedve Félídőben rá a narancskarikák.
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA húst tetszőlegesen szeleteljük fel, de maradhat egészben is, akkor csak hosszában vágjuk félbe, majd mindkét oldalán fűszerezzük sóval és borssal. Egy kevés olajat egy magas f...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű