menu

Családireceptkönyv.hu

Rakott gomba


Írta:

Elk. idő: 40 perc
Adag: 4 adag
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2 közepes fej vöröshagyma
50 dkg gomba
4 db kifli
6 db tojás
4 dl tejföl (nagy pohár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
5 dl tej
3 ek napraforgó olaj (a gomba és hagyma megdinszteléséhez)
2 ek margarin (a tál kikenéséhez)

Elkészítés:



A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A tojást keményre főzzük.
A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg a leve teljesen elfő.
Majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ebbe egy sor gombát rakunk, ezt megkenjük tejföllel.
Erre megy a felszeletelt tojás, majd a szintén felszeletelt, tejben megáztatott kifli.
Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel.
Sütőbe rakjuk, mielőtt teljesen megsülne, gazdagíthatjuk sajttal!

sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés

Rakott gomba

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Bundáskenyér paleo
Bundáskenyér paleo

aztán kacsazsírban kis evőkanálnyi halmokban kisütni. Ebből az adagből ennyi lesz amit látsz a fotón. Bundáskenyérhez ugyan semmi köze, de valahogy mégis hasonlít az íze rá. smil...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Nikcsi83
Karfiol bomba
Karfiol bomba

1. Melegítsd elő a sütőt 200 Celsius fokra. 2. Forralj vizet egy lábasban, főzd 10 percig a karfiol- és a brokkoli rózsákat. 3. Szűrőkanállal merd ki őket, és tedd egy konyhai...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Gyurkó
Parázson sült camembert
Parázson sült camembert

Az alufóliát kenjük meg olívaolajjal, majd helyezzük rá a sajtot. Szórjuk meg a fűszerrel, csomagoljuk be, és tegyük a parázsba. Süssük 10-15 percig.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar karfiolpörkölt füszeresen
karfiolpörkölt füszeresen

A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a par...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk