2 közepes fej vöröshagyma
50 dkg gomba
4 db kifli
6 db tojás
4 dl tejföl (nagy pohár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
5 dl tej
3 ek napraforgó olaj (a gomba és hagyma megdinszteléséhez)
2 ek margarin (a tál kikenéséhez)
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A tojást keményre főzzük.
A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg a leve teljesen elfő.
Majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ebbe egy sor gombát rakunk, ezt megkenjük tejföllel.
Erre megy a felszeletelt tojás, majd a szintén felszeletelt, tejben megáztatott kifli.
Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel.
Sütőbe rakjuk, mielőtt teljesen megsülne, gazdagíthatjuk sajttal!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
Kiszedjük a gombák tönkjeit, megtisztítjuk a kalapokkal együtt, majd a tönköket és hagymát apróra vágjuk. Vöröshagyma helyett készíthetjük újhagymával, póréhagymával is, ha éppen v...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KönnyűA tojásokat keményre főzzük, majd krumplinyomón áttörjük. Belekeverjük a beáztatott, majd kinyomkodott zsemléket és az egész tojást. Ízlés szerint fűszerezzük, majd jól összegyú...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA sütőtököt meghámozzuk, felkockázzuk, és enyhén sós vízben puhára főzzük, majd leszűrjük, és hűlni hagyjuk. Sült sütőtököt is használhatunk hozzá! A kihűlt sütőtököt keverőtálba t...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: Könnyű1 kg tisztított és jól megmosott kelvirágot (karfiolt) kisebb rózsákra szedünk szét és gyengén sózott vízben majdnem puhára főzzük, majd leszűrjük és jól lecsöpögtetjük. Ha kihűlt,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű