2 közepes fej vöröshagyma
50 dkg gomba
4 db kifli
6 db tojás
4 dl tejföl (nagy pohár)
só ízlés szerint
bors ízlés szerint
1 csokor petrezselyem
5 dl tej
3 ek napraforgó olaj (a gomba és hagyma megdinszteléséhez)
2 ek margarin (a tál kikenéséhez)
A hagymát apróra vágjuk, a gombát megtisztítjuk, felszeleteljük.
A tojást keményre főzzük.
A hagymát és a gombát megdinszteljük, sózzuk, borsozzuk, petrezselyemzölddel megszórjuk. Addig tart a párolás, míg a leve teljesen elfő.
Majd egy tűzálló tálat kikenünk margarinnal, ebbe egy sor gombát rakunk, ezt megkenjük tejföllel.
Erre megy a felszeletelt tojás, majd a szintén felszeletelt, tejben megáztatott kifli.
Ezt még egyszer megismételjük, a tetejét megkenjük tejföllel.
Sütőbe rakjuk, mielőtt teljesen megsülne, gazdagíthatjuk sajttal!
sütési hőfok: 200°C
sütési mód: alul-felül sütés
az anyagokat megpucoljuk.. apróra vágva párolva és tojással összekeverve bele töltve a paprikába ..sajttal megszórva sütőben 150 fokon 20 perc alatt átsütjük.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMindent karikákra vágok, én egy kicsit meg szoktam párolni a zöldségeket, és utána, mint a rakott krumplit, összerakom, és a tetejére öntök tejfölös tejes fűszeres öntetet, és leg...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű4 nagy, egész padlizsánt (kb. 2,5 kg) 4-5 helyen kicsit késsel beszurkálok, sütőben, sütőpapírral bélelt rácson 3/4 órán át 200 C fokon megsütök, majd meghámozok, áttörök. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit és a hagymát lereszeljük.Belerakjuk a tojást,lisztet,sót,borsot,majoránnát. Olajban kisütjük.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: Könnyű