30dkg rétesliszt, 20dkg porcukor, 1 csomag sütőpor, 0,5kg túró, 1 vaníliás cukor, 1 pohár tejföl, 1 citrom reszelt héja, 10dkg margarin, 5db tojás, 0,5l tej.
A lisztet, cukrot és a sütőport összekeverem. A lisztes keverék felét, kivajazott, morzsával kikent tepsibe szórom, majd rászórom a túrót. A túró tetejére vagdalom a vajat, egyenletesen rápötyögtetem a tejfölt, ráreszelem a citrom héját, és rászórom a maradék lisztes keveréket.
Robotgéppel összekeverem az 5 tojást, tejet és a vaníliás cukrot, majd az egész tetejére öntöm.
Körülbelül 40 percig szoktam sütni, amíg a teteje megpirul.
Az epret alaposan megmossuk, lecsumázzuk, és kétszer annyi vízzel, mint amennyi ellepi, feltesszük főni. Hozzáadjuk a cukrot, fűszerezzük, puhára főzzük, majd botmixerrel pürésítjü...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA citromot meghámozzuk - amennyire tudjuk a fehér héjat is levágjuk, hogy ne legyen kesernyés a levesünk -, felkarikázzuk, kimagozzuk. A vízbe tesszük a fahéjat, szegfűszeget, 10...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű