menu

Családireceptkönyv.hu

Gyors fánk


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



Gyors fánk





Az alábbi recept a gyerekeim nagy kedvence. Mindössze 15 perc alatt asztalra kerülhet a sütési időt is beleszámítva. Tehát könnyedén összedobhatjuk akár reggelire vagy vacsorára, sőt a gyermekünk uzsonnás dobozába is elkészíthetjük reggel indulás előtt.






Hozzávalók:



- 2 pohár natúr joghurt (legutóbb nem volt otthon, csak kefír, azzal is működött)

- 2 egész tojás

- 30 dkg liszt

- 1 cs. sütőpor

- 5-10 dkg cukor ízlés szerint (nálunk 5 dkg is elég szokott lenni)







A hozzávalókat összekeverjük, és rögtön lehet sütni. A forró olajba fél evőkanálnyi adagokat teszünk, amikor látjuk hogy az alja kezd barnulni, átfordítjuk. Ha közben megszúrkáljuk, szép gömbölyű lesz, és vastag lesz a tésztája.

Porcukorral megszórjuk és lekvárral kínáljuk.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Hideg levesek,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Veres Gabi
Mézes szilvaleves
Mézes szilvaleves

A szilvát megmossuk, kimagozzuk, és felöntjük egy liter vízzel. Hozzáadjuk a fahéjat meg a citrom héját, picit megsózzuk, és felforraljuk. Pár perc főzés után beleöntjük a liszttel...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Mentás sárgadinnye- krémleves
Mentás sárgadinnye- krémleves

A sárgadinnyét felkockázzuk és beletesszük a turmixgépbe. Belecsavarjuk egy citrom és egy lime levét. Felöntjük kis vízzel, hozzáadunk egy kis cukrot, a kókusztejet és friss me...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Francia mákos krémes
Francia mákos krémes

Elkészítése: A mézes lap hozzávalóiból 2 lapot sütünk egy 22*38 cm-es tepsin, majd hagyjuk kihűlni. A mákos piskótához a tojás sárgájákat habosra kavarjuk a 10 dkg cukorral,...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Roberta
pizzatorta
pizzatorta

A langyos vízhez hozzáadjuk a mézet és az élesztőt, majd felfuttatjuk. Egy tálba kimérjük a lisztet, hozzáadjuk a sót, a fokhagymaport, az olajat és a felfuttatott élesztőt. Az eg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk