Cukor
Kókuszreszelék
Vaniliás cukor
Keményítő
Csokoládé
A cukrot 10 kanál vízzel felforraljuk és forralástól számított 8 percig főzzük.
Ekkor hozzáadjuk a kókuszreszeléket, vaníliás cukrot és a keményítőt.
Alaposan összedolgozzuk a masszát és egy szilikonlapra öntjük ki.
Vizes kézzel, óvatosan átdolgozzuk.
Ha már kihűlt a massza, akkor formázhatjuk a szaloncukrokat.
Közben vízfürdő felett felolvasztjuk a csokoládét a vajjal és közben hozzáadhatjuk az olajat is.
Óvatosan keverve addig kevergessük, míg sima állagú nem lesz.
A szaloncukrokat tűzzük fapálcikára és mártsuk meg az olvasztott csokoládéban, majd rakjuk egy szilikon lapra és hagyjuk megdermedni.
Ha megdermedtek a cukrok, akkor ízlésesen csomagoljuk be.
A szilvát magozzuk ki (télen fagyasztott szilvából készítjük) és vágjuk negyedekbe. Egy lábosban tegyük fel a szilvát a vízzel, xylittel, fahéjjal, sóval és fehér borssal. Forralju...
Elkészítési idő:A meggyet egy edénybe tesszük és felöntjük 1 liter vízzel, hozzáadjuk a cukrot, a fahéjt, a citromlét és felforraljuk. A meggyből ekkor 2-3 evőkanálnyit kiveszünk, majd ezzel díszí...
Elkészítési idő: 1 ora