5 kg narancs
2 db citrom
3 kg cukor
Kb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedig botmixerrel alaposan átdolgoztam. A gyümilébe első nekifutásra 2 kg cukor szóródott, majd később még egy utánuk kívánkozott. Így főztem kb. 1 órát, de félúton belekerült a pép is. Amikor sűrűségre már megfelelőnek véltem, akkor sterilizált üvegekbe szedtem, szárazdunsztba kerültek.
5 és fél üveg lett belőle. Hígítási arány kb 1:5, de ízlés szerint.
A tojássárgáját kikeverjük a cukor egy részével. A többi cukrot beletesszük tejbe és felforraljuk, majd lehűtjük. A kikevert tojáshoz hozzáadjuk a kakaóport, ezzel is tovább keverj...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fölvert tojásárgákhoz adjuk a cukrot, vaníliáscukrot és habosra keverjük. Lassan hozzáadjuk a felforralt, lehűtött tejet és folyamatosan keverve adjuk hozzá az aromát és a vodkát...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA hozzávalókat egy tálba rakjuk, majd botmixerrel összedolgozzuk. Poharakba kiöntjük, majd egy kis csokival díszítjük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűHa edzés után fogyasztod, akkor adhatsz hozzá még fehérje port is ( én az ízesítetlen fehérjét szoktam használni), glutamint és akár felturbózhatod zöldség porral is! A variációkna...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű