5 kg narancs
2 db citrom
3 kg cukor
Kb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedig botmixerrel alaposan átdolgoztam. A gyümilébe első nekifutásra 2 kg cukor szóródott, majd később még egy utánuk kívánkozott. Így főztem kb. 1 órát, de félúton belekerült a pép is. Amikor sűrűségre már megfelelőnek véltem, akkor sterilizált üvegekbe szedtem, szárazdunsztba kerültek.
5 és fél üveg lett belőle. Hígítási arány kb 1:5, de ízlés szerint.
Az apró szeletekre vágott zöld citromot, a cukorszirupot, a mentalevelet és a rumot a pohár aljára tesszük, és összetörjük törőfával vagy akár egy sodrófa végével. Jeget dobunk rá,...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a mentaszirupot készítjük el. Lábosban forrásig hevítjük a vizet, a cukrot, a kisebb darabokra tépkedett mentalevelet és a citromlét. Forrástól számítva még 1-2 percig, vag...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűLeszedegetjük az orgonaágról a virágokat, szűrőbe tesszük, és alaposan lemossuk, lecsepegtetjük. Közben egy edénybe öntünk egy bögre vizet és egy bögre cukrot, felforraljuk, maj...
Elkészítési idő: 1-1.5 óra Nehézség: KönnyűMix és kész
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű