menu

Családireceptkönyv.hu

Diós csoda


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Tésztához (1 csésze = 200 ml):
1 db tojás
1 csészekristálycukor
1 csészedarált dió
1 csészetej
½ csészeolaj
1 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomagvaníliapuding
600 mltej
5 ev. kanálcukor
150 gvaj
Tetejére:
csokoládé

Elkészítés:


A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)

Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.

Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk.

Trükkök, tippek, praktikák:


https://www.topreceptek.hu/recept/csoda-egyetlen-tojasbol-r163

Diós csoda

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Krémes sütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Krisztina
Pöttyöske - Tincsi néni
Pöttyöske - Tincsi néni

Az egyik barna lapra rákenjük a krém felét. A töltelékből rudakat formázunk, és a krémre rakjuk. Erre kerül a krém másik fele, és a másik piskótalap. Tetejére csokimáz.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Ani
Pilóta keksz
Pilóta keksz

Összegyúrjuk a tésztához a lisztet szódabikarbónával, cukorral, tojással, sóval és vajjal. Kétfelé vesszük a masszát. Hozzágyúrjuk az egyikhez a kimaradt kakaót. Mi­nimum 1 órára h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Citromos intelligens krémes
Citromos intelligens krémes

Szétválasztjuk a tojásokat, a fehérjéből 1 csipet sóval kemény habot verünk. A sárgáját a cukorral fehéredésig keverjük. Hozzáadjuk a felolvasztott, langyos vajat és a citromlét, j...

Elkészítési idő: kb1 óra 40 perc
Nehézség: Közepes
share
karamell krém
karamell krém

A cukrot egy 24 cm átmérőjű, vastag falú, teflonbevonatos serpenyőbe öntöttem, és mérsékelt tűzön karamellizálni kezdtem. Mikor a serpenyő szélén már aranyszínűre változott a cukor...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk