Tésztához (1 csésze = 200 ml):
1 db tojás
1 csészekristálycukor
1 csészedarált dió
1 csészetej
½ csészeolaj
1 csészerétesliszt
1 csomagsütőpor
1 csomagvaníliacukor
Töltelékhez:
2 csomagvaníliapuding
600 mltej
5 ev. kanálcukor
150 gvaj
Tetejére:
csokoládé
A tojást a cukorral habbá verjük. Fokozatosan hozzáöntjük az olajat, tejet és a többi hozzávalót (Megjegyzés: aki kevésbé édesen szeretné a süteményt, az nyugodtan csökkentse/felezze el a cukor mennyiségét)
Előkészítünk egy 20 x 30 cm nagyságú tepsit, olajjal kikenjük és belisztezzük. Beleöntjük a tésztát és 180 fokra előmelegített sütőben 25 percig sütjük. Az elkészült tésztát kivesszük a sütőből és kihűtjük.
Elkészítjük a krémet: a tejet elkeverjük a cukorral és a pudingporral, majd feltesszük főni és sűrű pudingot készítünk. A vajat habosra verjük és fokozatosan hozzáadjuk a kihűlt pudinghoz. A tölteléket alaposan elkeverjük, rátesszük a tésztára és elsimítjuk, a tetejét pedig reszelt csokoládéval megszórjuk.
A lisztet keverd el 100 ml tejjel és tedd félre. A maradék tejet, a tojássárgáját, a cukrot és a vaníliás cukrot keverd össze és lassú tűzön kezd el főzni. Amikor felfő, öntsd bele...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű◾️A pudingot az édesítővel és a vaníliával megfőzzük a tejben majd kihűtjük. ◾️A tejszínt habbá verjük és a kihűlt pudinghoz forgatjuk. ◾️Egy gyümölcskenyérformát vagy egy edényt...
Elkészítési idő: 90 perc Nehézség: KözepesTészta: A tojásokat szétválasztjuk. A tojásfehérjéket a porcukorral kemény habbá verjük. A habhoz keverjük a tojássárgájákat, a diót, a kakaóport és a sütőporos lisztet. Egy sütő...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElőször a krémet készítem el, mert ennek hűlnie kell. A tejszínt a cukorral felforralom és 5 percig kis lángon főzöm, majd hozzáadom a vajat és további 5 percig forralom. Az utolsó...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű