50 dkg teljes kiőrlésű liszt (ma tönkölyt használtam, de lehet bármilyen teljes kiőrlésű liszt és keverékük is)
kb. 500 ml joghurt (liszttől függően valamikor kevesebb is elég, először a felét teszem és eldolgozás közben rakok még ha szükéges)
2 teáskanál szódabikarbóna
2 teáskanál himalája só
1-2 evőkanál szűz olívaolaj
A többi fantázia kérdése! Nekem a kedvencem a dió, lenmag, szezámmag külön-külön vagy vegyesen. Ma például dió és házi libatepertő került bele.
A sütőt előmelegítem (200 fok légkeverés), előkészítek egy lapos tepsit amibe víz kerül (kb. 2 dl), és a rács alá teszem majd amikor a sütőformát a kenyérrel.
Vágódeszkára öntöm a száraz hozzávalókat, összekeverem a kezemmel, majd hozzáöntöm a joghurt 1/2-2/3-át.
Laza kézmozdulatokkal összedolgozom-gyúrogatom-morzsolgatom, majd szükség esetén még adok hozzá joghurtot, ha nem elég lágy a bucim.
Végül teszek még egy kis lisztet a buci alá és rá és bevonom vele ilyenkor már lehet formára is gyúrni. Nekem hosszúkás formám van igy olyanra szoktam, szerintem mindegy milyen.
Beteszem a formába, azt pedig a meleg sütőbe, a lapos tepsit vízzel a sütő aljára, a formát középre. Beállítom az órát: 30 perc és kész.
Én ezt kenyérdagasztóval dagasztottam 2x 10 percig.Pihenni hagytam 20 percig,majd megformáztam.Kicsit Vízzel meglocsoltam és sütöttem 230 fokos sütőben 20 percig És.ha Te is négys...
Elkészítési idő: 2 óra1. A langyos tejet egy műanyag tálba mérjük, majd belemorzsoljuk az élesztőt, amit villával szépen krémesre keverünk. Ez egy fél perc alatt megvan. Fontos, hogy a tál ne legyen hid...
Elkészítési idő:A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük. A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk. A s...
Elkészítési idő:1. Melegítsük elő a sütőt 175 fokra. Egy sütőpapírral kibélelt tepsire öntsük ki a napraforgómagokat és 6-8 percig helyezzük a sütőbe, amíg megpirulnak egy kicsit. Várjuk meg, míg...
Elkészítési idő: 45 perc