A tésztához
300 g búzaliszt (BL55)
1 csapott teáskanál sütőpor
1 csapott teáskanál só
50 ml étolaj
120 ml víz
A töltelékhez
2 evőkanál tejföl (20%-os)
100 g sajt - trappista (reszelt)
2 evőkanál sonka (szeletelt)
1 evőkanál szalonna, bacon (nyers)
1 db TV paprika
1 púpozott evőkanál póréhagyma
2 gerezd fokhagyma
1 csipet só
A tészta hozzávalóit egy tálban jól összegyúrjuk. Hagyjuk picit pihenni, pont elég neki annyi pihenő míg a tölteléket elkészítjük.
A bacon szalonnát egy kicsit megpirítjuk.
A sonkát, paprikát, póréhagymát apróra daraboljuk. A sajtot lereszeljük. Egy tálba tesszük a tejfölt, hozzáadjuk a többi hozzávalót sózzuk ha kell és jól összekeverjük.
A tésztát 6 egyenlő részre osztjuk, kicsit kinyújtjuk, teszünk bele 1 púpos evőkanálnyit a töltelékből.
A széleit összecsípjük, kicsit lapítjuk.
Egy teflon serpenyőben (olaj nem kell hozzá) pár perc alatt megsütjük előbb az egyik majd a másik oldalát is, ez kb 3-4 perc.
Elkészítés: 1. A lisztet a vajjal elmorzsoljuk, majd a tészta többi hozzávalójával összegyúrjuk. Annyi tejfölt adjunk hozzá, amennyit felvesz, és lágy, könnyű, de nyújtható...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kenyérsütőüstbe beleöntjük a sűrű joghurtot, hozzáadjuk a tejet és a tojássárgáját, majd ráöntjük a kimért liszteket. Hozzáadjuk a sikért, a cukrot, a sót, az aszkorbinsavat, és...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Az összes hozzávalót egy nagyobb keverőtálban alaposan összedolgoztam. Lágy tésztát kaptam, de nem kell több lisztet adni hozzá, akkor sem, ha ragad! Néhány (6-8) órán kere...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű