Családireceptkönyv.hu

Hajtogatott káposztás pogácsa


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók
Tésztához:
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
½ kg liszt
1 pohár kefir
1 tojás
1 csapott evőkanál só
2 kg káposzta
kevés olaj
só, bors ízlés szerint
20 dkg margarin

Kenni:
1 felvert tojás

Tetejére:
reszelt sajt, vagy szezámmag

Elkészítés:


1. A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk.

2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.

3. A káposztát lereszeljük, lesózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Kihűtjük.

4. A margarint kikeverjük és a kihűlt káposztához adjuk.

5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos káposztát. Feltekerjük, mint a bejglit, majd a két végét középre hajtjuk. Letakarva újabb fél óráig pihentetjük.

6. A hajtogatást fél órás időközönként még kétszer megismételjük. (csak hajtogatni kell). Végül két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 4 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk.

7. A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 190°C-on kb. fél óráig sütjük. Frissen a legjobb.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Cskbm naka
Hópihe kalács
Hópihe kalács

A tészta hozzávalóit összegyúrjuk, letakarva meleg helyen duplájára kelesztjük. (Nekem kb. 40-50 perc volt.) Öt egyenlő részre osztjuk, 10-12 cm-es köröket nyújtunk, késsel négy he...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Vajdasági sós
Vajdasági sós

Négy felé osztjuk a ki dolgozott tésztát és a tölteléket ! Kinyújtjuk , rákenjük a tölteléket én szoktam reszelni rá sajtot. Feltekerjük mint a bejglit 2 cm szeletekre vágjuk ,meg...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Olívás stangli (Zé)
Olívás stangli (Zé)

Kimérjük a lisztet, és egy evőkanállal elveszünk belőle, amit összeforgatunk a lecsepegtetett, felszeletelt olajbogyóval. A tejben elkeverjük a cukrot és a szárított élesztőt, é...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Sós kifli 2
Sós kifli 2

1 dl tejben az élesztőt elmorzsoljuk, hozzáadjuk a cukrot és 10 perc alatt felfuttatjuk. Egy tálba tesszük a lisztet, hozzáadjuk a sót, olvasztott vajat, a felfuttatott élesztőt és...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk