Hozzávalók
Tésztához:
1 dl langyos tej
1 teáskanál cukor
2,5 dkg élesztő
½ kg liszt
1 pohár kefir
1 tojás
1 csapott evőkanál só
2 kg káposzta
kevés olaj
só, bors ízlés szerint
20 dkg margarin
Kenni:
1 felvert tojás
Tetejére:
reszelt sajt, vagy szezámmag
1. A cukrot elkeverjük a langyos tejben, belemorzsoljuk az élesztőt és letakarva kb. negyed óra alatt felfuttatjuk.
2. A lisztet tálba szitáljuk, beleöntjük a felfuttatott élesztőt, a kefirt, a tojást és a sót. Az összetevőkből lágy tésztát gyúrunk. Letakarjuk, és fél órát kelesztjük.
3. A káposztát lereszeljük, lesózzuk. Állni hagyjuk, majd kinyomkodjuk, és kevés olajon megpároljuk. Ízlés szerint megsózzuk, borsozzuk. Kihűtjük.
4. A margarint kikeverjük és a kihűlt káposztához adjuk.
5. A megkelt tésztát kinyújtjuk, és rákenjük a margarinos káposztát. Feltekerjük, mint a bejglit, majd a két végét középre hajtjuk. Letakarva újabb fél óráig pihentetjük.
6. A hajtogatást fél órás időközönként még kétszer megismételjük. (csak hajtogatni kell). Végül két ujjnyi vastagra kinyújtjuk, és egy kb. 4 cm-s szaggatóval kiszaggatjuk.
7. A tojást villával felverjük, és megkenjük vele a pogácsák tetejét. Ízlés szerint reszelt sajttal vagy szezámmaggal megszórjuk. Sütőpapírral bélelt tepsiben, előmelegített sütőben, 190°C-on kb. fél óráig sütjük. Frissen a legjobb.
A száraz alapanyagokat egy tálba tesszük összekeverjük, majd a többi alapanyagot is hozzáadjuk, a tejet csak lassan öntjük bele és robotgéppel összedolgozzuk. A tészta ne legyen fo...
Elkészítési idő: 60 percElőször készítsük el tölteléket: Öntsük a vizet egy kisebb edénybe, rakjuk bele a hagymát és pároljuk 5 percig. Ezután adjuk hozzá a spenótot, a fűszereket és főzzük addig, míg...
Elkészítési idő:https://www.facebook.com/Molnarnekonyhaja/
Elkészítési idő: