menu

Családireceptkönyv.hu

A legsikeresebb Lángos


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



1 kg liszt 5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz

Elkészítés:


A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.

Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.

Trükkök, tippek, praktikák:


Egy kefir is mehet bele.

 A legsikeresebb Lángos

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Diós csiga
Diós csiga

A leveles tésztát szobahőmérsékleten olvaszd ki körülbelül 50 perc alatt. Lisztezett felületen nyújtsd ki egy-két milliméteresre. Tégy fel forrni egy deci tejszínt, add hozzá a dió...

Elkészítési idő: 40 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Croissant recept
Croissant recept

Az élesztőt langyos cukros tejben felfuttatjuk, majd a többi hozzávalóval (kivéve a margarin) bedagasztjuk a tésztát. Hűtőben hagyjuk kelni 1-1,5 órát. Miután megkelt kicsit átgyúr...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kornspitz - eredeti recept
Avatar Lewis Windy Kedvelnék
Kornspitz - eredeti recept

A négy magvas pehelymix keverékből kimértem a száz grammot és egy száraz serpenyőben, pár perc alatt illatosra pirítottam. Hozzáadtam az apró szemű bulgurt. Késes aprítóban nem túl...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Fokhagymás-tejfölös bagett
Fokhagymás-tejfölös bagett

Egy tálban a langyos tejben elkeverjük a cukrot, majd ebben felfuttatjuk az élesztőt. Ha felfutott (kb 10 perc) a többi hozzávalóval bedagasztjuk a tésztát, majd megkelesztjük k...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk