1 kg liszt 5-6 dl langyos víz (kb.)
1 élesztő pici cukor (az élesztő futtatásához)
2 kávéskanál só
olaj a sütéshez és a formázáshoz
A hozzávalókból tésztát dagasztunk, tudom hogy furcsa, de vízzel kell az élesztőt futtatni és teljesen simára, hogy egy pici gumó se legyen benne. Olyan lágynak kell lennie, mint más kelesztett tésztának pl.: a pogácsa, vagy talán egy picit keményebb, de nem sokkal.
Ezt megkelesztjük és ha megkelt olajos kézzel lángost formázunk, majd bő olajban kisütjük.
Egy kefir is mehet bele.
A tejet a cukorral meglangyosítjuk, majd belemorzsoljuk az élesztőt. Míg kel, egy tálba öntjük a lisztet és a sót. A margarint elmorzsoljuk a liszttel. Beletesszük a tojást, a te...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesKimérjük a lisztet, és a többi hozzávalóval együtt a kenyérsütő gépbe rakjuk. (Én mindig a lisztet teszem alulra, rá az élesztőt, cukrot, sót, margarint és végül a vizet.) Elindít...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítés: Az élesztőt fél dl tejben a cukorral felfuttatjuk. Amikor megkelt, a többi lisztbe öntjük, és 1 egész tojással, 1 tojás sárgával, 1 evőkanál porcukorral, csipet sóval...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Lépés Az élesztőt és a teáskanál cukrot a langyos tejben elkeverjük, majd a többi hozzávalóval együtt kézzel vagy géppel összegyúrjuk a tésztát, majd lefedve betesszük egy éjs...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű