Családireceptkönyv.hu

300. Bajor zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
7 gramm por élesztő
2 kk. só
300-400 ml víz
3 ek olaj
Főzéshez
1 l forró víz
1 ek.szódabikarbóna

Elkészítés:


Liszt, só, élesztő,víz dagasztani /könnyű tészta/,bele az olaj.Hólyagosra dagasztani. Kb .1 óra kelni.8 felé osztani.
Közben a vizet a szódabikarbonával felforralni.
Tepsibe papírt tenni.
A zsemléket 30 mp-ig főzzük a vízben /a tetejét is érje a víz /.
Lecsepegtetni x alakba bevágni,1 cm mélyen.Addig hagyjuk kelni,míg a sütő 190 fokra felmelegszik.
30-35 percig sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Nutellás kukac
Nutellás kukac

A tejet langyosítjuk, hozzáadjuk a mézet és elkeverjük. 50 dkg lisztet egy tálba teszünk, ehhez adjuk a langyos mézes tejet, belemorzsoljuk az élesztőt, és 10 perc alatt felfutt...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
CROISSANT!
CROISSANT!

A hozzávalókból a vaj kivételével tésztát dagasztunk. Ezután 8 egyforma darabba vágjuk (nekem 10 jött ki belőle) gömbölyítjük őket majd jó vékonyra elnyújtjuk.. Az első kinyújtot...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Anikó
353.Sajtos töltött zsemle
353.Sajtos töltött zsemle

Össze, LEGALÁBB 40 perc pihi, átgyúr,8 felé oszt LEGALÁBB 10 perc pihi, nyújt , 30 - 40 cm kör leken vaj, sajt ,1 vágás középről lefele felteker tölcsér formára, csúcsát ben...

Elkészítési idő:
Nehézség: Nehéz
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk