Családireceptkönyv.hu

300. Bajor zsemle


Írta:

Nehézség: Nehéz
print

Hozzávalók:


50 dkg liszt
7 gramm por élesztő
2 kk. só
300-400 ml víz
3 ek olaj
Főzéshez
1 l forró víz
1 ek.szódabikarbóna

Elkészítés:


Liszt, só, élesztő,víz dagasztani /könnyű tészta/,bele az olaj.Hólyagosra dagasztani. Kb .1 óra kelni.8 felé osztani.
Közben a vizet a szódabikarbonával felforralni.
Tepsibe papírt tenni.
A zsemléket 30 mp-ig főzzük a vízben /a tetejét is érje a víz /.
Lecsepegtetni x alakba bevágni,1 cm mélyen.Addig hagyjuk kelni,míg a sütő 190 fokra felmelegszik.
30-35 percig sütni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Péksütik,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar tökmagos mini vekni
tökmagos mini vekni

A lisztféléket, az élesztőport és a sikért, illetve az aszkorbinsavat forgasd össze. A vizet és a joghurtot keverd össze a sóval, majd ezt a lét öntsd a kenyérsütő gépbe....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: minitunder
Sajtos stangli
Sajtos stangli

A lisztet egy tálba szitáljuk, majd belereszeljük a sajtot, beleszórjuk a sót és jól összekeverjük. Az élesztőt a cukorral felfuttatjuk 1,5 dl langyos, de nem forró tejben, majd a...

Elkészítési idő: 180 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Viki
Szafi Kakaóscsiga
Szafi Kakaóscsiga

A tésztát gyúrjuk össze, majd 5 percig pihentessük, ezalatt készítsük el a krémet. Fontos megjegyzés: A tészta a kezdetekben folyékony , de ne ijedjünk meg, így a jó ? , egy gra...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk