1,5 csésze liszt
fél csésze langyos tej
1 evőkanál tej
1 tojás
1,5 evőkanál cukor
1 evőkanál olaj
2 evőkanál olvasztott vaj
1,5 teáskanál szárított élesztő
fél teáskanál só
(a csésze 250 ml-es)
Gyúrd össze a hozzávalókat és egy tálban a szokásos módon keleszd meg. (Ha van kenyérsütő géped, abban a legegyszerűbb megdagasztani, keleszteni.)
Ezután formázz hengert a tésztából, vágd 5-7 részre (attól függően, mekkora tölcsér formára fogod feltekerni. A gombócokat letakarva hagy még 15 percig kelni, majd egy-egy adagot sodorj hosszú kígyóvá, enyhén lapítsd ki, és a kürtős kalácshoz hasonlóan az előre elkészített olajjal bekent (azért ne tocsogjon) kúpokra tekerd fel.
Kend be a felvert tojással. Sütés előtt ízlés szerint beleforgathatod szezámmagba, nagyobb szemű sóba, mákba, hogy díszesebb, ízletesebb legyen.
180 fokra előmelegített sütőben kb.15-18 perc alatt süsd aranybarnára. Mielőtt kivennéd belőle a „sámfát” hagyd állni pár percig. Ha már kihűlt, töltsd meg ízlésed szerint zöldséggel, sült hússal, sajtkrémmel, stb.
Első lépésben tisztítsd meg, és mosd meg a spárgát. Ehhez törd le a szárát ott, ahol természetesen elpattan, és zöldséghámozóval hámozd meg a feje attól kezdődően, ahogy egy répát...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Sütő előmelegít 200 fokra 2. A vajat keverjük ki a citromhéjjal és cukorral 3. Hozzákeverjük a tojások sárgáját, a lisztet és a sütőport, majd jöhet a tej és a citromlé 4. Fe...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: KönnyűAz Amsterdam hot doghoz A felaprított vöröshagymát és fokhagymát kevés olívaolajon megpirítjuk, majd hozzáöntjük a passatat és fűszerezzük bazsalikommal, oreganoval, sóval és bors...
Elkészítési idő: fél óra Nehézség: KönnyűA petrezselymet és a snidlinget aprítsuk össze, a fokhagymát pucoljuk meg, reszeljük le. Keverjük bele őket a krémsajtba a fűszerpaprikával és a borssal együtt. A tortillalapoka...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű