2 tojás
2 evőkanál liszt
1 evőkanál kakaó
3 ek kristálycukor
2 dl tej
vanília
10 dkg vaj
2 egész tojást elkeverünk 2 evőkanál liszttel, 1 evőkanál kakaóval, 3 evőkanál cukorral, felöntjük 2 dl egy darabka vaníliával felfőzött tejjel, és állandó keverés mellett gyenge tűzön, vagy gáz fölött, sűrűre főzzük. A tűztől levéve addig keverjük, míg ki nem hűl. Akkor beleteszünk 10 dkg vajat és simára keverjük. Ha teljesen kihűlt megkenjük a tortalapokat és hidegre tesszük. Legjobb, ha a fogyasztás előtti napon töltjük meg a tortát, és hidegen tartjuk.
Tipp: Ha még csokisabb krémre vágysz, a végén keverj bele 5 dkg étcsokoládé cseppet.
tészta A tojásfehérjét szilárd hóban keverővel keverjük, fokozatosan hozzáadva a cukrot. Amikor a tojásfehérjét felvertük, adjunk hozzá átszitált kakaó és őrölt mogyoró keverékét....
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA vajat, cukrot, mézet, tojást gőz felett kikeverjük. Még melegen hozzáadjuk a lisztet, szódabikarbónát. Összegyúrjuk és 3 részre osztjuk. Mindhármat kinyújtjuk és 3 egyforma mé...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tojások sárgáját a cukorral habosra,szinte fehéredésig verjük.Lassan hozzáadjuk a vizet és a sütőporral kevert lisztet Sütjük.Nekem 28x 32 - es a tepsim. Közben elkészítjük a kr...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézElkészítés: Keményre verjük fel a tojásfehérjét egy csipet sóval. Kb. A felénél amikor már majdnem jó a hab, hozzáadjuk a porcukor felét, és tovább verjük kb. 3-4 percig még,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű