Családireceptkönyv.hu

Hordós savanyúság (dobálós)


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



12,5 liter víz,
1 liter 20 % -os ecet,
65 dkg só,
1,25 kg cukor,
38 gramm timsó,
38 gramm citromsav,
45 gramm natrium benzoat,
13 gramm borkén por,

10 literes edényhez:
5 liter víz,
3 dl 20 %-os ecet,
25 dkg só,
1/2 kg cukor,
5 gramm borkénpor,
1,5 dkg timsó,
1,75 dkg natrium benzoat,
1,5 dkg citromsav

Elkészítés:


Az edény lehet műanyag, üveg, cserép vagy zománcozott edény, de ügyeljünk rá, hogy ép legyen a zománcozás, mert a lé fémmel nem érintkezhet. Lefedjük, majd sötét hűvös helyen tároljuk.

Nagyon praktikus ez az eltevési mód, mert csak összekevered a levet, majd fokozatosan beledobálod azt, ami éppen érik. Uborka, patisszon, zöld paradicsom, paprika, gyöngyhagyma, káposzta, karfiol, töltött paprika, stb.
50 literes, 10 literes, edényre írom le a hozzávalókat. Garantáltan elálló.
Az alábbi mennyiség 50 l-hez elegendő.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Savanyúságok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Olajos paprika
Olajos paprika

A megmosott paprikák szárát kívágtam, alját keresztbe bevágtam, hogy a paprika egybe maradjon. A felfőtt szirupban kb 10percig főztem, de megnéztem, hogy annyira átpuhult-e már,hog...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Bogi
Hidegen konzervált padlizsán
Hidegen konzervált padlizsán

A padlizsánokat kis karikákra vágjuk, megsózzuk, megsütjük olajban, lábasba tesszük, és minden réteget megszórunk fűszerekkel. Az egészet leöntjük 1 pohár ecettel, nehezéket rakunk...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Erika
Vizes uborka télire
Vizes uborka télire

Az uborkákat alaposan megmosom, a szár felőli végét levágom, nehogy keserű legyen! Alulra teszem az összevágott leveleket és a kaprot, ráállítom szép sorban az udorkákat, közé rak...

Elkészítési idő: 2 óra
Nehézség: Könnyű
share
Ecetes hagymasaláta
Ecetes hagymasaláta

A hagymákat megtisztítjuk és felszeleteljük, majd lesózzuk és hagyjuk 2 órát állni. Felforralunk 1 liter vizet és hagyjuk kihűlni, majd belekeverjük az ecetet, a cukrot, a korri...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk