1 nagyobb karfiol
1 hagyma
2 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemlevél
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél csípő paprika
só, bors
vaj
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk. A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.
1. Kapcsold be a sütőt 180 fokra. A serpenyődet kend át olajjal. 2. A vajat keverd ki a zúzott fokhagymával, a sóval és a borssal. 3. A gombafejek tönkjét távolítsd el, a kalap...
Elkészítési idő: 35 percMelegítsük fel az alaplevet, tegyük bele a fűszereket. Főzzük fel. Tegyük bele a zöldségeket, főzzük 4-5 percig - a zöldségek főjenek meg, de maradjanak roppanósak. Tegyük bele a...
Elkészítési idő:A cukkinit megmosva, héjastul kettévágva betettem a 200 fokra előmelegített sütőbe és 40-45 percig sütöttem Félidőben mellé tettem a felkarikázott hagymát és az egész fokhagymákat...
Elkészítési idő: