1 nagyobb karfiol
1 hagyma
2 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemlevél
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél csípő paprika
só, bors
vaj
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk. A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.
1. Öblítsd le a lencsét: Alaposan mosd meg a lencsét hideg víz alatt, majd áztasd be 30 percre. 2. Készítsd elő a zöldségeket: Hámozd meg és aprítsd fel a hagymát, sárgarépát, pa...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 liter hideg tejben belekeverjük a túrót , lassan takarèkon főzzük nem kell kevergetni , nèha picit megmozgatni , mikor feljön a sàrgàs savó , leszűrjük a túrót ( ami igazàból már...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA szárazon megpirított szendvicskenyereket tedd egymás mellé egy kivajazott tepsibe, s mindegyikre tégy egy szelet sajtot. Tojást és sört keverj össze (fele-fele arányban), sózd, b...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA brokkolit szedjük rózsáira, majd alaposan mossuk meg. Ezután enyhén sós vízben, főzzük pár perc alatt puhára, majd szűrjük le. (Lehetőleg ne maradjon alatta víz!) A puhára főtt...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű