1 nagyobb karfiol
1 hagyma
2 zöld paprika
3 gerezd fokhagyma
friss petrezselyemlevél
1 dl paradicsomlé
2 evőkanál paradicsomszósz
1 teáskanálnyi őrölt paprika
fél csípő paprika
só, bors
vaj
A hagymát megtisztítjuk és vajon megdinszteljük, hozzáadjuk a megtisztított, felkarikázott paprikákat is. A karfiolt rózsáira szedjük és megmossuk, majd hozzáadjuk. Felöntjük a paradicsomlével és adunk hozzá még 0,5 dl vizet is, hogy ellepje és a paradicsomszószt is belekavarjuk. A fűszereket és a zúzott fokhagymát is hozzáadjuk és kis tűzön készre főzzük. Mielőtt teljesen elkészülne rászórjuk a felaprított zöldpetrezselymet és a csípős paprikát. Tésztával, vagy burgonyával tálaljuk.
Cukkinit tisztítani, magtalanítani, lereszelni, só és jól összeforgatni. Kb. 25 perc múlva kicsavarjuk a sós léből, ízesítjük borssal, foghagymakrémmel, belekeverjük a tojást, lisz...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: KönnyűPár szem nagyobb burgonyát meghámozunk, és kb. 4-5 mm-es karikára vágunk. A tepsit gazdagon kiolajozzuk és a krumpli szeleteket egymás mellé belehelyezzük, megszórjuk sóval. Ha túl...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1 kg édes káposzta lereszelve,megpároljuk sózzuk és leszűrjük majd hagyjuk kihűlni Pont úgy készítem mint a húsból . ízlés szerint vöröshagyma,fokhagymasó bors 2 tojás,áztatott z...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézEgy kisebb sütőtálat olajjal vékonyan kikenünk. A maradék olajat felhevítjük, és megfonnyasztjuk benne az apróra vágott lilahagymát, Amíg a hagyma pirul, a gombát megtisztítjuk,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű