2 db közepes cukkini
só, bors, 1 gerezd fokhagyma
25 g búzaliszt
1 db tojás
35 g reszelt sajt
a sütéshez: olaj
a tálaláshoz: tartármártás v. fokhagymás tejföl
Lereszeljük a cukkinit egy tálba és megsózzuk, majd 10 percre félrerakjuk. A sótól kinyomkodjuk
A reszelt cukkinihez adjuk a lisztet, tojást, borsot, és hozzáreszeljük a fokhagymát, illetve a sajtot.
Összekeverjük a masszát és tenyérnyi korongokat formázunk belőle.
Olajat melegítünk egy serpenyőben és kb 3-4 percig sütjük benne oldalanként a cukkinit.
Tartármártással, vagy fokhagymás tejföllel tálaljuk.
Adhatunk hozzá párolt rizst, de magában is kiváló étel.
Házi mértékegységek súlya.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. Meghámozom a hagymákat (hacsak nem ecetes gyöngyhagymát használok, amit elég egyszerűen csak leöblíteni), a fokhagymagerezdekkel is így teszek. A szejtánt - ha nem darabokban ér...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA krumplit lereszeljük, besózzuk, majd 5 percet hagyjuk, ezután kinyomkodjuk. Ezután a liszttel és a tojással összekeverjük a krumplit 10 percig állni hagyjuk. Olajban kisütjük a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit mosd meg, vágd le a végeit és szeleteld karikára. Tedd egy tálba és szórd rá az apróra vágott kaprot és petrezselyemzöldet. Öntsd rá az olívaolajat, keverd hozzá a zúzot...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű