menu

Családireceptkönyv.hu

Ropogós zöldségek


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


fél kg vegyes zöldség,
például cékla,
vörös káposzta,
sárgarépa,
zellergumó,
karalábé,
kígyóuborka,
olaj, só, bors

Elkészítés:


A zöldségeket mossuk és hámozzuk meg, majd egy zöldségpucolóval vágjuk vékony csíkokra. Tegyük egy teflonserpenyőbe a zöldségeket, locsoljuk meg olajjal, ízesítsük sóval, borssal, és süssük ropogósra.

100gr - 74 kcal

Trükkök, tippek, praktikák:


A ropogós, sült zöldségekhez készíthetünk töltött tojást. Ehhez vágjunk félbe személyenként egy-két keményre főtt tojást. A sárgákat keverjük el túróval, mustárral, ízlés szerint sózzuk, borsozzuk, majd töltsük vissza a fehérjékbe. Nem okozhat csalódást a legegyszerűbb megoldás sem, ha pirítóssal kóstoljuk meg a zöldséges ételeket.

Ropogós zöldségek

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Karfiol püré
Karfiol püré

Egy fej karfiolt rózsáira szedve puhára főzünk, leöntjük róla a vizet és krumplinyomóval áttörjük, sózzuk, fehérborsot szórunk rá és reszelünk bele egy kevés szerecsendiót is. Mikö...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Házi trappista sajt
Házi trappista sajt

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: keria
Csőben sült zöldségek
Csőben sült zöldségek

A karfiolt és a brokkolit rózsáira szedjük, a sárgarépát hasábokra, a cukkinit nagyobb kockára vágjuk. Minden zöldséget sós vízben megpárolunk. Arra vigyázzunk, hogy mindegyiknek m...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Paradicsomszószos cukkíni
Paradicsomszószos cukkíni

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk