A kusz-kuszhoz
20 dkg kusz-kusz
1 csokor petrezselyem
3-4 evőkanál pirított mandula
vaj
pici menta
Elkészítés
Másfélszeres mennyiségű forró alaplevet öntünk a kusz-kuszra, tíz percre lefedjük, közben villával néha "átfésüljük", hogy levegő jusson a szemek közé. Amikor puha, hozzákeverjük a hideg vajkockákat, a felaprított petrezselymet, a mentát, végül a pirított, vágott mandulát.
A csicseriborsós mángoldhoz
1 csokor mángold
főtt csicseriborsó
olíva olaj
2-3 gerezd fokhagyma
citrom
só
bors
Olíva olajon a szeletekre vágott fokhagymát kicsit megdinszteljük, s máris tehetjük rá a forrázott mángoldot. Ízesítsük sóval, borssal, kis citromlével, végül keverjük hozzá a főtt csicseriborsót.
Az epres sültpaprika szószhoz
2-3 db kápia
eper
fehérbor vagy balzsamecet
olíva olaj
A kápiát 220 fokon sütőben megsütjük, forrón lefóliázzuk, így pár perc után könnyen lehúzható a héja. Hat rész paprikához négy rész epret paszírozunk, és a végén ízesítjük pici olíva olajjal és kevés fehérborral vagy fehér balzsamecettel.
Mindent összekeverünk, de a zsemlemorzsának csak a fele kell. Kis golyókat gyúrunk belőle, majd óvatosan kilapítva megforgatom a maradék zsemlemorzsában és olajban kisütöm. A zseml...
Elkészítési idő: 45 perc Nehézség: KözepesA gyalult tököt megsózzuk, és állni hagyjuk 0,5 órát. Ha kiengedte a levét, akkor kicsavarjuk, és egy tálba tesszük. A vöröshagymát megtisztítjuk és felaprítjuk. 2 dkg zsiradékon...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA sütőt melegítsd elő 180 fokra. A paradicsomokat dobd lobogó vízbe 2 percre, majd vedd ki, és hámozd meg (ezzel a művelettel könnyebben lehet meghámozni). Utána törd szét a parad...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű4 nagy, egész padlizsánt (kb. 2,5 kg) 4-5 helyen kicsit késsel beszurkálok, sütőben, sütőpapírral bélelt rácson 3/4 órán át 200 C fokon megsütök, majd meghámozok, áttörök. Közbe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű