Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

Petrezselymes mandulás kuszkusz


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


A kusz-kuszhoz
20 dkg kusz-kusz
1 csokor petrezselyem
3-4 evőkanál pirított mandula
vaj
pici menta

Elkészítés:


Elkészítés
Másfélszeres mennyiségű forró alaplevet öntünk a kusz-kuszra, tíz percre lefedjük, közben villával néha "átfésüljük", hogy levegő jusson a szemek közé. Amikor puha, hozzákeverjük a hideg vajkockákat, a felaprított petrezselymet, a mentát, végül a pirított, vágott mandulát.

A csicseriborsós mángoldhoz
1 csokor mángold
főtt csicseriborsó
olíva olaj
2-3 gerezd fokhagyma
citrom

bors

Olíva olajon a szeletekre vágott fokhagymát kicsit megdinszteljük, s máris tehetjük rá a forrázott mángoldot. Ízesítsük sóval, borssal, kis citromlével, végül keverjük hozzá a főtt csicseriborsót.

Az epres sültpaprika szószhoz
2-3 db kápia
eper
fehérbor vagy balzsamecet
olíva olaj

A kápiát 220 fokon sütőben megsütjük, forrón lefóliázzuk, így pár perc után könnyen lehúzható a héja. Hat rész paprikához négy rész epret paszírozunk, és a végén ízesítjük pici olíva olajjal és kevés fehérborral vagy fehér balzsamecettel.

Petrezselymes mandulás kuszkusz

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Diéta
„Zabos”cukkini (Zóna)
„Zabos”cukkini (Zóna)

Karikázd vagy vágd hosszanti lapokra a cukkinit. Panírozd (zabliszt – tojás – zabpehely) és forró olívaolajban süsd ki. A végén csöpögtesd le. Én a tojásba teszem a sót, de sózhat...

Elkészítési idő: 30
Nehézség: Közepes
share
Avatar Levesben főtt töltelék
Levesben főtt töltelék

Összekeverem a masszát (nem kell pépesre) és vagy folpackba (aminek mindkét végét szorosan elkötöm),, vagy (egyszerűbb módon) zacskókba adagolom (amit pedig feltekerek, mintha gur...

Elkészítési idő:
Nehézség: Közepes
share
Avatar Karfiolpörkölt
Karfiolpörkölt

A karfiolt szétszedem rózsákra, a rózsák egy részét kicsire szedem, egy párat meghagyok nagynak, majd megmosom. A hagymát apróra kockázom, majd az olajon megdinsztelem. Egy csipet...

Elkészítési idő: fél óra
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Éva
Édesköményes édesburgonya fetával
Édesköményes édesburgonya fetával

Az édesburgonyát meghámozzuk, kockára vágjuk. Az édesköményt és a hagymát felszeleteljük. Az olajbogyót, ha szeretnénk, vágjuk apróra. Az egészet hajítsuk be egy...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk