A kusz-kuszhoz
20 dkg kusz-kusz
1 csokor petrezselyem
3-4 evőkanál pirított mandula
vaj
pici menta
Elkészítés
Másfélszeres mennyiségű forró alaplevet öntünk a kusz-kuszra, tíz percre lefedjük, közben villával néha "átfésüljük", hogy levegő jusson a szemek közé. Amikor puha, hozzákeverjük a hideg vajkockákat, a felaprított petrezselymet, a mentát, végül a pirított, vágott mandulát.
A csicseriborsós mángoldhoz
1 csokor mángold
főtt csicseriborsó
olíva olaj
2-3 gerezd fokhagyma
citrom
só
bors
Olíva olajon a szeletekre vágott fokhagymát kicsit megdinszteljük, s máris tehetjük rá a forrázott mángoldot. Ízesítsük sóval, borssal, kis citromlével, végül keverjük hozzá a főtt csicseriborsót.
Az epres sültpaprika szószhoz
2-3 db kápia
eper
fehérbor vagy balzsamecet
olíva olaj
A kápiát 220 fokon sütőben megsütjük, forrón lefóliázzuk, így pár perc után könnyen lehúzható a héja. Hat rész paprikához négy rész epret paszírozunk, és a végén ízesítjük pici olíva olajjal és kevés fehérborral vagy fehér balzsamecettel.
A zabpelyhet kicsit meleg vízben puhítjuk, és olajat adunk hozzá. A zöldségeket kis kockákra daraboljuk, majd összekeverjük a zabpehellyel. Ízlés szerint fűszerezzük. Alufóliáva...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű3 dl tejet 1 kanál kristálycukorral meglangyosítunk, belemorzsoljuk a 3 dkg élesztőt, felfuttatjuk. Egy nagyobb tálba beletesszük a 60 dkg lisztet, hozzáöntünk fél dl étolajat és a...
Elkészítési idő: 1,5 óra Nehézség: Közepes1. Megmossuk a cukkiniket, levágjuk a két végét és felszeleteljük kb. 0,5 centis szeletekre. Besózva félretesszük. 2. A kókuszzsíron egy pillanat alatt megpirítjuk a fenyőmagot, m...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukkinit megmossuk, és héjával együtt nagy lyukú reszelőn lereszeljük. Besózzuk, és legalább fél órát állni hagyjuk. A napraforgómagot száraz serpenyőben kicsit megpirítjuk. A...
Elkészítési idő: Nehézség: Közepes