menu

Családireceptkönyv.hu

Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Hozzávalók

0,5 kg padlizsán (török paradicsom),
10 dkg paradicsom,
30 dkg zöldpaprika,
2 fej közepes nagyságú vöröshagyma,
2 gerezd összetört fokhagyma,
3 evőkanál olaj,
25 dkg lángolt kolbász,
pirospaprika,
kevés bazsalikom,
őrölt bors,
só;
A tetejére:

2 egész tojás elkeverve 2 dl tejföllel;
10 dkg reszelt sajt.
Elkészítés

Elkészítés:


A megmosott, karikára szeletelt padlizsánt besózom és tésztaszűrő kanálban állni hagyom (így elveszti kesernyés ízét). A többi hozzávalóból lecsót készítek. A padlizsánszeleteket leöblítem vízzel, leszárítom, és kevés, forró olajban hirtelen átsütöm mindkét oldalán. Itatóspapírra szedem ki. Egy tűzálló tálat kivajazok, a padlizsánszeletek felével kibélelem. Ráöntöm a zsírjától leszűrt lecsót, és betakarom a maradék padlizsánnal. Tetejére a felvert tojással elkevert tejföl kerül, a sajtot is rászórom. Előmelegített sütőben 20 percig sütöm.

Trükkök, tippek, praktikák:


Káprázatos étel, alig van vele munka, villámgyorsan elkészül és képtelenség betelni vele!

Padlizsán egytál magyar módra, varázslatos főétel!

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Vegetáriánus,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Hédi
Gombafasirt
Gombafasirt

Aprítóba néhányszor megforgattam, de nem pépesítettem. Egy nagy fej vöröshagymát apró kockákra vágtam és zsíron megdinszteltem. A tűzről levéve piros őrölt paprikát és 3 gerezd z...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: László
Főtt kukorica
Főtt kukorica

Lobogó, bő, só nélküli vízbe beletenni a kukoricákat 15 per főzés Főzővízben kihűt Egyenként folpackba tekerve hűtőben pár napig tárolható Mikróban, vagy forró vízben melegíthe...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Nyers vegán salátába töltött zöldségfasírt
Nyers vegán salátába töltött zöldségfasírt

A saláta kivételével sorban összedaráljuk a hozzávalókat, majd egy kicsit állni hagyjuk, hogy összeérjenek az ízek. A salátaleveleket megtöltjük 1-2 evőkanálnyi töltelékkel, majd...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Tünde
Francia hagymakarika
Francia hagymakarika

1A hagymákat pucold meg, majd 1 cm vastag szeletekre karikázd fel. 2Szedd szét a karikákat. 3Egy tálban keverd össze a lisztet, sütőport, sót tojást és az olajat és a sört. K...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk