30 dkg cukkini (hámozott állapotban mérve, ez nekem egy 38 dkg-os cukkiniből jött ki),
16 g útifűmaghéj,
20 g kókuszzsír (szilárd állapotban mérve),
2 dl zabtejszín/paleózóknak cocomas,
2 cl kókuszecet,
csipet só (egyéni ízlés szerint),
kis csokor snidling.
A cukkinit hámozás után kockákra vágtam és pároló edényben megpároltam. Ha nincs párolóedény, meg is lehet főzni, csak én nem szeretem ha a vízben maradnak a vitaminok. A megpárolt cukkinit még melegen az aprítóba tettem, hozzáadtam az összes hozzávalót és krémesre turmixoltam. Megkóstoltam a só miatt, majd egy folpackkal kibélelt dobozba kanalaztam. A dobozt néhányszor óvatosan az asztallaphoz ütögettem, hogy jól tömörüljön és amikor kihűlt, betettem a hűtőbe egy éjszakára.
A hagymát megpucoljuk, apróra kockázzuk. Az oregánó leveleit lecsipkedjük, felaprítjuk. A májat megtisztítjuk az inaktól és az erektől, nagyobb darabokra vágjuk. A vajat habzásig...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tejet a cukorral, a csipet sóval és vajjal sziruppá melegítjük, majd hozzáadjuk a búzadarát, kókuszreszeléket és az aromát. Megvárjuk amíg a gríz térfogata megnő(1-2 perc). Fó...
Elkészítési idő: 20 perc Nehézség: KönnyűA húst egy nagy keverő tálba tesszük, hozzáadjuk az apróra vágott hagymát, zúzott fokhagymát, a tejbe áztatott és kinyomkodott zsemléket, és a két nyers tojást. Jól összekeverjük....
Elkészítési idő: 30 Nehézség: KözepesA zöldségeket megfőzzük, a nyulat beletesszük, egy éjszakát a hűtőben pácoljuk. Másnap a nyulat feltesszük külön vízben főni, ha puha, a zöldséges páclevet hozzáöntjük, kb. 10 p...
Elkészítési idő: 12 + 1,5 óra Nehézség: Közepes