- 1 kg liszt
- 1 db kefir (2 dl)
- 5 dkg élesztő
- ½ liter tej
- 1 db tojás
- 1 ek. Só
Az élesztőt nem kell megfuttatni, elég, ha belemorzsolod a lisztbe!
Hozzávalókat összegyúrod, beleteszed egy nagy tálba.
Kb. a duplájára meg fog nőni; folpack-kal fedd le, hogy ne száradjon ki.
Másnap reggel kiveszed a hűtőből, és nyújtódeszkára kiszeded (nem kell újra meggyúrni).
Ennyi mennyiségből kb. 16-18 db lángos lesz, ezért úgy oszd el a tésztát kis cipókra, hogy 16-18 db legyen.
A deszka egyik sarkát bezsírozod (olaj is jó) és ott szépen széthúzogatod kézzel a cipókat.
Amikor elérted a számodra megfelelő méretet, akkor forró olajban kisütöd.
Egyszer-kétszer megforgatod, és kész.
Tejföllel, sajttal és fokhagymával (fokhagymát a nagyon apróra reszeled, az is jó, ha turmixolod, hozzáadsz egy kis vizet és kész a kenhető fokhagyma!) kínáljuk!
A főtt disznómájat megdaráljuk, megmérjük, összevágjuk feleannyi apróra vágott tokaszalonnával, ugyanannyi megdarált hússal és három-négy tejbe áztatott, átpasszírozott zsemlével,...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűösszekeverni,és nem túl nagy hőn 1-2 perc alatt összefőzni,színezni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA tepertőt összeaprítjuk aprítógépben vagy ledaráljuk. Majd hozzátesszük a vékonyra darabolt hagymát, a főtt kemény tojásokat, és az összes többi hozzávalót . Jól összedolgozzuk...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűA hagymát apróra vágjuk, kevés olajon üvegesre pároljuk. Hozzáadjuk a darált húst, amikor a hús szinte mindenhol fehér, teszünk hozzá sót, borsot, pici őrölt pirospaprikát. Felön...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: Könnyű