- 1 kg liszt
- 1 db kefir (2 dl)
- 5 dkg élesztő
- ½ liter tej
- 1 db tojás
- 1 ek. Só
Az élesztőt nem kell megfuttatni, elég, ha belemorzsolod a lisztbe!
Hozzávalókat összegyúrod, beleteszed egy nagy tálba.
Kb. a duplájára meg fog nőni; folpack-kal fedd le, hogy ne száradjon ki.
Másnap reggel kiveszed a hűtőből, és nyújtódeszkára kiszeded (nem kell újra meggyúrni).
Ennyi mennyiségből kb. 16-18 db lángos lesz, ezért úgy oszd el a tésztát kis cipókra, hogy 16-18 db legyen.
A deszka egyik sarkát bezsírozod (olaj is jó) és ott szépen széthúzogatod kézzel a cipókat.
Amikor elérted a számodra megfelelő méretet, akkor forró olajban kisütöd.
Egyszer-kétszer megforgatod, és kész.
Tejföllel, sajttal és fokhagymával (fokhagymát a nagyon apróra reszeled, az is jó, ha turmixolod, hozzáadsz egy kis vizet és kész a kenhető fokhagyma!) kínáljuk!
A zsemléket hideg vízbe áztatjuk (lehet 2 szelet kenyér is, ennek a héját vágjuk le), majd kicsavarjuk és a darált húshoz adjuk. Ráütünk három egész tojást, sózzuk, borsozzuk, me...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: KönnyűNudeln in Salzwasser etwa sechs Minuten vorgaren. Lauch waschen und in Ringe schneiden. Knoblauch pressen. Schmelzkäse im Gemisch aus Brühe und Milch schmelzen und mit Salz, Pfe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűElkészítjük ízlés szerint a salátát. A zúzott fokhagymát, kevés sóval és olajjal összekeverjük. A pitát megpirítjuk (akár kenyérpirítóba, akár serpenyőben) és jól bekenjünk a fok...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KönnyűGondolom ti is szembesültök recepteknél idegen mértékegységekkel. Ilyenkor engem mindig a frász kerülget,hogy akkor mennyi az annyi? Egy kis segítség az útvesztőben.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű