- 1 kg liszt
- 1 db kefir (2 dl)
- 5 dkg élesztő
- ½ liter tej
- 1 db tojás
- 1 ek. Só
Az élesztőt nem kell megfuttatni, elég, ha belemorzsolod a lisztbe!
Hozzávalókat összegyúrod, beleteszed egy nagy tálba.
Kb. a duplájára meg fog nőni; folpack-kal fedd le, hogy ne száradjon ki.
Másnap reggel kiveszed a hűtőből, és nyújtódeszkára kiszeded (nem kell újra meggyúrni).
Ennyi mennyiségből kb. 16-18 db lángos lesz, ezért úgy oszd el a tésztát kis cipókra, hogy 16-18 db legyen.
A deszka egyik sarkát bezsírozod (olaj is jó) és ott szépen széthúzogatod kézzel a cipókat.
Amikor elérted a számodra megfelelő méretet, akkor forró olajban kisütöd.
Egyszer-kétszer megforgatod, és kész.
Tejföllel, sajttal és fokhagymával (fokhagymát a nagyon apróra reszeled, az is jó, ha turmixolod, hozzáadsz egy kis vizet és kész a kenhető fokhagyma!) kínáljuk!
A sóskát az ereitől megtisztítom, megmosom és egy pici vajjal odateszem dinsztelődni. Amíg a sóska fedő alatt dinsztelődik, kikeverek 1 egész és a 2 tojás sárgáját a cukorral. Amik...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűAz alapanyagokból a virsli, 1 tojás kivételével kelesztőtálban tésztát gyúrok,majd lefedve duplájára kelesztem. Ezután a tepsi méretének megfelelőre kinyújtom.(Én 32×36 cm-es-ben...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű5l Tej (3.5 %) - os a tejett egy nagyobb fazékban felteszem főni, amikor már fel főtt lehuzom a tüzről és 15-20 percet hagyom hűlni ezután teszek bele 4-5 evőkanál 10%os ecetet é...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy nagyobb tálba öntjük a tejfölt. A burgonyát meghámozzuk, és a tejfölbe reszeljük a reszelő apró lyukú részén. Időnként megkeverjük a burgonyát, így nem fog bebarnulni. Hozzáadj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű