20 dkg étcsoki
8 dl tej
2 dl tejszín
1 db narancs
1 t.k. cukor
1 k.h szegfűszeg
A narancs héját mos meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel.
Húzd le a tűzről, majd pihentesd 5 percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.
A tejet a tejszínnel, xilittel felforraljuk, hagyjuk teljesen kihűlni. A tojássárgákat habosra verjük, belekeverjük a kihűlt tejbe. Üvegbe töltjük és hozzáadjuk...
Elkészítési idő: Nehézség: KözepesA hozzávalókat egy pohárba tesszük.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: KönnyűAz első lépés, hogy hűtsük be az italokat, valamint készítsünk jeget az italhoz. Aminkor elég hidegek az italok, fogjunk egy koktélpoharat, az aljába először a likőrből öntsünk, k...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűFőzd le a teát ahogy szoktad, ízesítsd cukorral vagy mézzel és facsard bele a citromot (nem baj ha a gyümölcshúsból is kerül bele). Hámozd meg az almát és a barackot, majd vágd őke...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű