20 dkg étcsoki
8 dl tej
2 dl tejszín
1 db narancs
1 t.k. cukor
1 k.h szegfűszeg
A narancs héját mos meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel.
Húzd le a tűzről, majd pihentesd 5 percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.
A hozzávalókat kikavarjuk a géppel, vagy turmixoljuk. Díszítjük meggyel, tejszínhabbal.
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű1. Kiránduljunk Lembergbe. 2. Vegyük rá a párunk, hogy megnézzük a helytörténeti múzeumot bármennyire ellenkezik. 3. A kulturális élmény után fáradjunk a szuvenyírshopba. 4....
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA tűleveleket mozsárba összetörjük, és annyi tiszta szeszt öntünk rá, amannyi éppen belepi. 5-6 nap múlva leszűrjük róla a fenyőszeszt.
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KözepesA tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű