20 dkg étcsoki
8 dl tej
2 dl tejszín
1 db narancs
1 t.k. cukor
1 k.h szegfűszeg
A narancs héját mos meg, jó alaposan dörzsöld is meg, majd vékonyan hámozd meg. A tejet öntsd egy lábosba, keverd hozzá a fahéjat, a szegfűszeget, a narancs héját, és kis lángon forrald fel.
Húzd le a tűzről, majd pihentesd 5 percig, hogy az illatanyagok kioldódjanak, és szűrd le.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
Tedd vissza a tűzre, rakd bele a darabokra tördelt étcsokit, és kevergetve hevítsd forráspontig.
A kész forró csokit töltsd poharakba, a tetejét díszítheted tejszínhabbal, frissen reszelt narancshéjjal vagy narancsdarabokkal, esetleg fahéjjal.
Vízgőz felett felolvasztom a csokoládét, majd kézi mixer lassan összedolgozom a sűrített tejjel és a 1,2 dl espressóval, majd mehet s többi hozzávaló. Ha már csomómentes, sima, a...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű2 dl vizet és 10 dkg őrölt kávét felteszünk együtt a tűzre. Amikor felforr, egy kanállal visszakeverjük, majd újraforraljuk - ezt összesen háromszor tesszük meg. Amikor utoljára fe...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. 5 tojássárgáját 35 dkg cukorral és 1 cs vaníliás cukorral elektromos habverővel 6-7 percig nagyon habosra keverünk. 2. 5 dl erősre főzött feketekávét és tejet adunk hozzá, v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűMegtisztítjuk a gyümölcsöket és a répát. A gyümölcsöket felaprítjuk, a répát lereszeljük, az egészet beletesszük turmixgépbe, és hozzáadjuk a citromot is. Felöntjük kevés szénsavme...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű