Pizzaalap:
1 fej karfiol
10 dkg darált mandula
1 ek oregánó
1 ek szárított bazsalikom
2 tojás
Szósz:
hozzáadott cukor nélkül készült paradicsomszósz vagy ketchup
1. A karfiolt tisztítsd meg, vágd nagyobb darabokra, majd aprítógépben készíts belőle morzsalékot.
2. A karfiolmorzsát terítsd szét egy sütőpapírral bélelt tepsin, majd a tepsit told 190 fokra előmelegített sütőbe, 15 percig hagyd bent.
3. A megereszkedett karfiolmorzsalékot borítsd egy tiszta konyharuhára, és csavarj ki belőle annyi levet, amennyit csak tudsz.
4. Az így kapott tömör pépet dolgozd össze az őrölt mandulával, a tojásokkal illetve a fűszerekkel.
5. Bélelj sütőpapírral egy tepsit, csorgass rá olíva olajat, majd egyenletesen oszlasd el rajta a pizza „tésztáját”.
6. A pizza alapot 240 fokon kb. 15 percig süsd a sütőben.
7. A félig kész alapot kend meg paradicsomszósszal, mehet rá a felkarikázott sajt és a miniparadicsom is. Szórj rá frissen őrölt borsot és sallangokra vágott friss bazsalikomlevelet.
8. Utolsó sütési fázis, tedd a pizzádat 8-10 percre 240 fokos sütőbe, és már kész is a legegészségesebb pizza a világon!
A húst alaposan megmossuk és felkockázzuk. A vöröshagymát apró kockákra vágjuk és kevés olajon megdinszteljük. Rádobjuk a húst és fehéredésig pirítjuk, majd felöntjük annyi vízzel...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A legyalult cukkinit sózd meg, forgasd át, hagyd egy órát állni. Majd nyomkodj ki belőle annyi nedvességet, amennyit csak tudsz! 2. Egy tálban keverd össze a lenmag lisztet, kó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűReszeljük le a burgonyákat, majd tegyük bele egy kivajazott tepsibe. Sózzuk, borsozzuk meg, és a fűszereket se felejtsük el. Egy edénybe tegyünk bele némi olvasztott vajat, majd...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű