540 g liszt
•30 g élesztő
•tej
•7 g só
•1 csipet cukor
A házi pita gyroshoz elkészítése nagyon könnyű és egyszer kell kipróbálni, utána mindig házilag készíti el az ember.
Először is tegyünk a tejbe egy csipet cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt.
Ha felfutott, akkor öntsük a lisztre, és kezdjük el dagasztani a tésztát. Addig kell még nem puszog a tésztánk. Miután jól meggyúrtuk takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk kelni egy órán át.
Ha megkelt, akkor 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle . A munkafelületet lisztezzük be, majd nyújtsuk ki őket egymás után. 4 darabot helyezzünk rá a sütőlapra, és süssük ki őket.
Ha kisütöttük, akkor vágjunk le egy keskeny csíkot a tészták tetejéből meg is látjuk mennyire dolgoztuk jól ki a tésztánkat mert nagy hólyagnak kell lenni benne, és már lehet is beletenni a gyros hozzávalóit.
Egy csokor medvehagymát kisebb darabokra vágtam és késes aprótóban összedaráltam (majdhogynem krémes lett). 1 kg nagyszemű tengeri sóhoz tettem és egy villával addig forgattam, am...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA fokhagymafejeket megtisztítjuk (nem hámozzuk meg teljesen!), tetejüket levágjuk, és tepsibe tesszük. Sózzuk, borsozzuk, olívaolajjal meglocsoljuk, és 150 fokon kb. 30-35 percig s...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz áttört juhtúrót keverd simára a vajjal, a mustárral és a Piros Arany krémmel. Tisztítsd meg a hagymát és a retket, majd reszeld le, és add hozzá a juhtúróhoz, és ha gondolod, só...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTamásSzendvicskrém Besamelmártást készítünk: kevés vajat habzásig melegítünk, hozzáadunk egy kis lisztet, néhány percig pirítjuk, végül felöntjük a tejjel. Felforraljuk, sózzuk, h...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű