540 g liszt
•30 g élesztő
•tej
•7 g só
•1 csipet cukor
A házi pita gyroshoz elkészítése nagyon könnyű és egyszer kell kipróbálni, utána mindig házilag készíti el az ember.
Először is tegyünk a tejbe egy csipet cukrot, és futtassuk fel benne az élesztőt.
Ha felfutott, akkor öntsük a lisztre, és kezdjük el dagasztani a tésztát. Addig kell még nem puszog a tésztánk. Miután jól meggyúrtuk takarjuk le, és langyos helyen hagyjuk kelni egy órán át.
Ha megkelt, akkor 8-9 gömbölyű egyforma részt alakítunk belőle . A munkafelületet lisztezzük be, majd nyújtsuk ki őket egymás után. 4 darabot helyezzünk rá a sütőlapra, és süssük ki őket.
Ha kisütöttük, akkor vágjunk le egy keskeny csíkot a tészták tetejéből meg is látjuk mennyire dolgoztuk jól ki a tésztánkat mert nagy hólyagnak kell lenni benne, és már lehet is beletenni a gyros hozzávalóit.
A hozzávalókat összekeverjük forró olajban kisütjük, tejföllel tálaljuk
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű1. A burgonyát héjában 35 perc alatt megfőzzük. 2. Közben az olajon fehéredésig pirítjuk a húst, majd a kétféle hagymával együtt pirítjuk. 3. Belekeverjük a paradicsompürét, azza...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: KözepesRakjuk az üvegbe a szeletelt citromot és a gyömbért, öntsük fel a mézzel. Rakjuk hűtőbe. Néhány nap múlva összeérik és fogyasztható. A teához 1 kávéskanállal adjunk egy csésze ih...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA paprikákat és az újhagymát szeletekre vágjuk. A csirkemellet szétnyitjuk, kiklopfoljuk, majd szárnyas fűszerkeverékkel, sóval és fehér borssal megszórjuk. A hússzeleteket kiolaj...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű