2 kg tetszőlegesen összevágott leveszöldség!!
Például:
1 fej vöröshagyma
1 fej fokhagyma
1 kisebb fej káposzta
1 nagy karalábé
1 kisebb fej zeller a zöldjével együtt
1 csokor fehér répa zöldjével együtt
sárgarépa
zöldpaprika
1 db. paradicsom
30 dkg só
mindezeket megtisztítva húsdarálón akár a legkisebben ledarálom hozzákeverem a sót és ezt az adagot 4 tepsin, (hogy lazán legyen elterítve) napos helyre teszem.(Az a legjobb ha egész nap éri a nap)
ha tűző nap van akár 1 nap alatt képes teljesen kiszáradni!!
Vékony függönnyel vagy légáteresztő anyaggal letakarhatom.
napközben többször átforgatom.
Ezután ha kiszáradt akár még egyszer aprítógépben porrá törthetem.
Csavaros üvegbe nedvességtől védve lezárom!!
Ebből kb. 50 dkg. lesz.
A fejes káposztát egy nagyobb tálba reszeljük, majd kevéske sóval hintjük és hagyjuk állni. Egy másik tálba belereszeljük a megpucolt répákat és a hagymát, majd elkészítjük az önte...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEgy tálba öntöm a lisztet, hozzá adom a sót ízlés szerint, a sütőport, és összekeverem, majd hozzá adom lassan a vizet, mivel liszt függő a víz mennyiség hozzáadása, ezért óvatosan...
Elkészítési idő: 10-perc Nehézség: Könnyű