20 dkg cukkini
20 dkg liszt (fele rizsliszt, fele kukoricaliszt, de lehet hagyományos fehér liszttel is)
15 dkg nyírfacukor (kiválható a hagyományos cukorral)
2 tojás (M vagy L méret)
1 dl olaj (a fotón látható sütinél kókuszzsírt használtunk)
15 dkg durvára vágott dió
10 dkg mazsola (aki nagyon mazsolásan szereti, az 20 dekányit is tehet bele)
1/2 csomag sütőpor
1 kiskanál fahéj
csipet só
A nagylukó reszelőn lereszelt reszelt cukkinihez hozzáadjuk a folyékony kellékeket és összekeverjük.
Egy másik tálban összeöntjük a szilárd halmazállapotú hozzávalókat és itt is törekszünk, hogy elérjük a teljes rendezetlenséget. Ezután vegyítjük a 2 tál tartalmát és jól homogenizáljuk az egészet. A teljes fenti művelet mindössze 10 percet vett igénybe.
A tésztát kikent kenyérformába öntjük és 175 °C-on 60 percig sütjük. Csak akkor szeletjük, hogy ha már kihűlt, különben széteshetnek a szeletek
Tisztítva kell lemérni az adagokat. Össze kell keverni a a darált zöldségeket, fél órát hagyni, üvegekbe tölteni.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zöldségeket alaposan megmossuk, majd meghámozzuk és ruhán lecsepegtetjük. Éles késsel kockákra vágjuk és egy nagyobb tálba téve összekeverjük. (ha kissé felaprítjuk, nem kell a...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA két egész tojást kevés sóval felverem, majd hozzáteszem a kefirt, az apróra vágott párizsit és a liszttel galuska sűrűségű tésztává keverem. Palacsintasütőbe kevés olajat öntök,...
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű