Hozzávalók egy kisebb üveghez: 1 szeletelt citrom héjastól (jól meg kell mosni szeletelés előtt), a felhasznált citrommal nagyjából egyező mennyiségű szeletelt gyömbér, 2 evőkanál méz, 1 csésze víz.
Elkészítés: A gyömbért és a citromot helyezzük az üvegbe, majd öntsük fel egy csésze forrásban lévő mézes vízzel (egy csésze vízhez 2 evőkanálnyi mézet adagolva). Fogyasztásig hűtőszekrényben tárolandó. Érdemes már most elkészíteni, felkészülve a hidegebb, 'megfázós' időszakokra - hűtőben sokáig eláll.
Aki idegenkedik a citromhéjtól, hámozott citrommal készítheti.
Aki nem szereti a gyömbér markáns ízét, kevesebb gyömbérrel készítse.
Természetes összetevőkből ízletes gyógyír készíthető - torokfájás, megfázás esetén jó szolgálatot tesz.
A fasírtgolyókat a szokott módon készítjük el: A darált húshoz hozzáadjuk a nyers, egész tojásokat, a zúzott fokhagymát, a lereszelt (vagy apróra felkockázott) hagymát. A 2 szi...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA kisütött tepertőt még langyosan megdaráljuk a hagymával, a petrezselyemzölddel és a szárával. Simára összekeverjük a ketchuppal, mustárral, törött borssal, formába töltjük, és hű...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűEine wirklich große Zwiebel (oder 2 normale) fein hacken und die Zwiebeln bei mittlerer Hitze in etwas Öl braten bis sie leicht braun werden. Den Schinken dazugeben und kurz mitbra...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA burgonyát héjában megfőzzük, meghámozzuk, és még melegen krumplinyomóval áttörjük. Hozzáadunk 1 tk sót, 5 dkg vajat, a tojást, a lisztet, majd lágy tésztát gyúrunk belőle. A té...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű