1 kg cukor
1,5 l víz
6 szár citromfű
1.5 l vizhez tettem 1 kg cukor...alaposan össze főztem...lezárták a gázt. ..ment bele 6 szàrrol a levél. ..lefedve egy napig hagytam ázni. ..majd újra felfőztem...kifőzőtt üvegbe öntöttem..ment a dunsztba...nekem ezzel a módszerrel még van tavalyi levendula szirupom...nem romlik meg...ja és elég tömény kevés kell belőle
Boros Vali konyhája FC -on
Elkészítés: Egy zárható nagyobb edénybe tesszük a megmosott és egy kicsit megtört leveleket, hogy az ízek jól ki tudjanak oldódni, ráöntünk 2 liter vizet. 2 db citrom héját bele r...
Elkészítési idő: 2 Nehézség: Könnyű1. A vizet és a cukrot összeforraljuk egy közepes méretű lábasban, majd félrehúzzuk a tűzről, és a kakaóport valamint a vaníliát is hozzákeverjük. 2. Beletördeljük a csokoládét is...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA cukrot 5 dl vízzel egy tálkában felfőzzük és mérsékelt lángon 15 percet hagyjuk főni, majd kihűtjük. Egy 1,5 l-es üveget alaposan megtisztítunk és kiszárítunk. A citromot és a...
Elkészítési idő: 30 perc Nehézség: KönnyűElőször a poharat készítjük elő. Egy csészealjra csavarunk egy kis citromlét, másik csészealjra teszünk egy kis cukrot. A pohár szélét előbb a citromlébe, aztán a cukorba mártjuk....
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű