15 db egészséges, még vágható zölddió,
2 szál fahéj,
1 rúd vanília,
6 szem szegfűszeg,
2 vékony szelet gyömbér,
10 dkg cukor,
0,5 liter jó minőségű 40-45 %-os pálinka vagy vodka,
Legalább egy 1 literes zárható üveg.
A zölddiót alaposan megmossuk, szárától megszabadítjuk. Nyolc részre vágjuk és tisztára mosott, széles szájú üvegekbe rakjuk. Közzé dugdossuk a fűszereket, rászórjuk a cukrot és felöntjük a pálinkával. Lezárva kb. 8 hétig tartjuk a konyha olyan részében, ahol minden nap látjuk, és nem felejtjük el, hogy naponta többször is rázogatni kell. 2 hónap után leszűrjük, tiszta pálinkás üvegekbe töltjük és elrakjuk karácsonyig.
Öntsd egy lábasba a tejet, keverd hozzá a tejszínt, majd tedd fel az együtt forrni! Közben egy másik tálban keverd össze a tojások sárgáját a cukorral és a vaníliaporral! Miután ez...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA virágokat megmosom, közben megfőzöm a szirupot, majd ha elhűlt ráöntöm a virágokra, beleteszem a szalicilt és a citromsavat, végül a vékonyra karikázott citromot. Legalább egy na...
Elkészítési idő: 2 óra Nehézség: Nehéz5 szép nagyméretű narancsot vettem ...meghámoztam , de úgy hogy még a fehér része is le kell jöjjön ...feldaraboltam, ezt egy fazékba rakom...tettem hozzá 25 dkg cukrot 4 dl viz...
Elkészítési idő: 1 óra Nehézség: NehézA málnát turmixgépbe rakjuk. Rászórjuk az ízlés szerinti vanliás cukrot és cukrot, majd összeturmixoljuk. Ezt követően felöntjük tejjel, és ismét turmixoljuk. Hűtőbe tesszük, jó...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű