Családireceptkönyv.hu

Chai Latte


Írta:

Adag: 6
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


2-inch piece fresh ginger, cut into thin rounds
2 cinnamon sticks
2 teaspoons black peppercorns
10 whole cloves
6 cardamom pods
6 cups cold water
6 bags of black tea (preferably Darjeeling)
2 cups whole milk
1/2 cup (packed) golden brown sugar

Elkészítés:


Combine first 5 ingredients in medium saucepan. Using mallet or back of large spoon, lightly crush or bruise spices. Add 6 cups water; bring to boil over high heat. Reduce heat to medium-low, partially cover pan, and simmer gently 10 minutes. Remove from heat. Add tea bags and steep 5 minutes. Discard tea bags. Add milk and sugar. Bring tea just to simmer over high heat, whisking until sugar dissolves. Strain chai into teapot and serve hot.

Trükkök, tippek, praktikák:


Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar
Írta: Eszter
Mango lassi
Mango lassi

Össze kell turmixolni. :)

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: ani44
Marokkói mentatea recept
Marokkói mentatea recept

A vizet felforraljuk. A megmosott mentalevelet, a teát és a cukrot kancsóba tesszük, leöntjük a vízzel, és 3 percig állni hagyjuk. Eltávolítjuk belőle a filtereket, megkeverjük, ho...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Írta: Erika
Mangó lassi
Mangó lassi

A mangó húsát 1 cm-es csíkokban bevágjuk függőlegesen, és vízszintesen is majd kifordítjuk és simán kivágjuk a héjából, vagy meghámozzuk, és apróra vágjuk a gyümölcsöt. Egy tálba...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Kávélikőr
Kávélikőr

A cukrot a vízzel és a vaníliával sűrű sziruppá főzzük. Ezután még forrón hozzákeverjük a feketekávét, és állandóan keverve hozzáadjuk a rumot, jól elkeverjük. Üvegbe töltjük, hi...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk