60 ml kókusztej
20 ml amaretto likőr
20 ml fehér rum
15 ml cukorszirup
1,5 csésze tört jég
A cukorszirupot előre is elkészíthetjük, hűtőben hetekig eláll: 1,2 dl vízben fölforralunk 10 dkg cukrot, és legalább 5 percig lassú tűzön főzzük. Teljesen kihűtjük. (Ez
a mennyiség 6-7 adag italhoz elegendő)
Kókusztejet friss kókuszdióból is kicsurgathatunk, és konzervet is használhatunk. Utóbbi valamivel sűrűbb, ekkor célszerű több jeget tenni az italhoz.
Turmixoljuk vagy shakerben jól összerázzuk a jég felével a kókusztejet, az amarettót, a fehér rumot és a cukorszirupot. Pohár aljára rakjuk a maradék tört jeget, és ráöntjük a kókuszos italt. Szívószállal kínáljuk, mentalevéllel, gyümölccsel díszíthetjük.
Forró nyári estéken jólesik finom gyümölcsös koktélt kortyolgatni, amelyet alkohollal és anélkül is készíthetünk. Az előbbi esetben nagy melegben szerencsésebb, ha long drink típusú koktélt választunk, amelyben kevesebb az alkohol.
1. Az epret megtisztítjuk és merülőmixerrel felaprítjuk. 2. Hozzáadjuk az alkoholos italt. 3. Beletöltjük egy 2 literes ásványvizes üvegbe, és 2 hétig állni hagyjuk, időnkén...
Elkészítési idő: Nehézség: NehézA bodzavirágokat leszedjük a száráről, majd 1 liter pálinkába áztatjuk 6 hétig. Tartsuk hűvös, sötét helyen. Az érlelést követően szűrjük meg a az oldatot, először sűrű szöveten ke...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a vodkát, légmentesen lezárjuk. Eg...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűFelforraljuk a vizet, és beleszórjuk a cukrot. Majd hagyjuk felolvadni. Ezután adjuk hozzá a fahéjrudakat és a szegfűszeget. Majd öntsük hozzá a vörösbort, és facsarj...
Elkészítési idő: 10 perc Nehézség: Könnyű