60 ml kókusztej
20 ml amaretto likőr
20 ml fehér rum
15 ml cukorszirup
1,5 csésze tört jég
A cukorszirupot előre is elkészíthetjük, hűtőben hetekig eláll: 1,2 dl vízben fölforralunk 10 dkg cukrot, és legalább 5 percig lassú tűzön főzzük. Teljesen kihűtjük. (Ez
a mennyiség 6-7 adag italhoz elegendő)
Kókusztejet friss kókuszdióból is kicsurgathatunk, és konzervet is használhatunk. Utóbbi valamivel sűrűbb, ekkor célszerű több jeget tenni az italhoz.
Turmixoljuk vagy shakerben jól összerázzuk a jég felével a kókusztejet, az amarettót, a fehér rumot és a cukorszirupot. Pohár aljára rakjuk a maradék tört jeget, és ráöntjük a kókuszos italt. Szívószállal kínáljuk, mentalevéllel, gyümölccsel díszíthetjük.
Forró nyári estéken jólesik finom gyümölcsös koktélt kortyolgatni, amelyet alkohollal és anélkül is készíthetünk. Az előbbi esetben nagy melegben szerencsésebb, ha long drink típusú koktélt választunk, amelyben kevesebb az alkohol.
Turmixgépben a hozzávalókat jól összemixeljük. Leszűrjük, és hidegen citromkarikákkal tálaljuk.
Elkészítési idő: 15 perc Nehézség: Könnyű1. Az előre behűtött hozzávalókat összemérjük.
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: Könnyű5 db citrom 1 lime 6-7 dl vodka, a megmosott citrusokat megsikáljuk, zöldséghámozóval vékonyan meghámozzuk. Jól zárható befőttes üvegbe beletesszük a citrushéjakat, ráöntjük a v...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűJúliusban lehet diót szedni hozzá. A dió héját késsel bevagdossuk, jó színezőanyag is, csak ne essen szét. Az anyagokat a dióval együtt egy nagy befőttes üvegbe rakjuk, naponta...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű