Családireceptkönyv.hu

Ír krémlikőr , Baileys házilag


Írta:

Elk. idő: 20perc
Adag: 6dl
Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:



250 ml habtejszín (30-32%-os)
20 ml 3,5 %-os tej
30 g kristálycukor
170 g sűrített tej (félzsíros, cukrozott)
50 ml kávé (erős főzet)
200 ml whiskey (ír)
1 evőkanál vanília eszencia

Elkészítés:




A tejszínt melegítsük forráspontig a tejjel, majd tegyük félre. A cukrot egy magas oldalú lábasban karamellizáljuk. Ha karamellizálódott a cukor, vékony sugárban, folyamatos keverés mellett csurgassuk hozzá a forró tejszínt. Vigyázzat, ez egy balesetveszélyes munkafolyamat! Mikor a tejszín a cukorba ér, forró gőz csap fel! Ekkor lehetőleg gyermek, háziállat ne legyen a közelben, és valóban vékony sugárban csurgassuk a tejszínt a cukorba, hogy ne csapjon fel hirtelen sok gőz.

Ha simára kevertük, adjuk hozzá a sűrített tejet, a whiskey-t, a kávét, és egyet forraljunk rá.

Ezután töltsük üvegekbe a likőrt, és hűtőben minimum 1 napon át érleljük - de akár 2 hétig is -, hogy az ízek tökéletesen összeérjenek benne.

Ír krémlikőr , Baileys házilag

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Meggylikőr
Meggylikőr

Szirupot főzünk a cukorból és vodka felhasználása esetén 1 dl, alkohol esetén 6 dl vízből. Hozzáadjuk a meggybefőttet a levével, és a fűszerekkel együtt felfőzzük. (A citrom héját...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Mamika
Bodzaszörp
Bodzaszörp

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Kávé Krémlikőr
Kávé Krémlikőr

A cukrot a vízzel és a vaníliával főzzük sűrű sziruppá. Ezután még forrón keverjük hozzá a lefőzött feketekávét és állandóan keverés mellett adjuk hozzá a rumot. Az egészet keverjü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Bubble Tea = Buborékos Tea
Bubble Tea = Buborékos Tea

A kihűlt teát, a tejszínt, és a cukorszirupot rakjuk a shakerbe, majd adjunk hozzá pár szem jeget. Rázzuk össze (kb. 20 másodpercig) a hozzávalókat, amíg habos nem lesz. Tápiók...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk