személyenként
7-8 dkg eper
1-2 cl cukorszirup
1-2 facsarásnyi lime-lé
tört jég
3 cl vodka
Továbbá:
koktélospohár
eperszem
lime karika
Az epret a cukorsziruppal és lime-lével pépesítjük (turmix vagy botmixer), majd a magoktól átszűrjük. Mivel további édesítőket nem tartalmaz, a szirup mennyiségét az eper édességétől tegyük függővé, de hagyjuk, hogy az eper íze érvényesüljön.
Shakerbe zúzott jeget teszünk, hozzáadjuk az eperpürét és a vodkát. Alaposan összerázzuk, majd az italt díszített koktélospohárba szűrjük.
Tipp: A nyár a hűsítő koktélok ideje, amihez érdemes cukorszirupot tartani otthon. A szirup a cukorral szemben kiválóan használható utólagos ízesítésnél is, ami hasznos lehet a citrusokkal, vagy friss gyümölcsökkel készülő italoknál. 1 rész víz és 1 rész cukor néhány perces intenzív forralásával megfelelő állagú szirupot kapunk, amit kihűtve, üvegbe töltve tároljunk a hűtőszekrényben.
A bazsalikomot a tenyerünkben összecsapjuk, majd beletesszük a poharunkba, és bejegezzük a poharat. Ezután beleöntjük a hozzávalókat a szóda kivételével és felkeverjük, utána a szó...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA répát megpucoljuk, felkarikázzuk. Az almát is megpucoljuk és kisebb darabokra vágjuk. Feltesszük főni annyi vízzel, hogy ellepje, majd belefacsarjuk a citromot. Amikor megpuhu...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűTegyük fel főni 1 liter hideg vízben, amikor bugyogni kezd, vegyük le a tűzről, és lefedve egy éjszakáig hagyjuk állni a főzetet. Másnap szűrjük le, nyomkodjuk ki a virá...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűKb 5 kg narancsnak kipréseltem a levét. Ez belelöttyent egy fazékba. /cca. 3-3,5 liter/ A citrusprés rostáján fennmaradt rostokat közben gondosan egy tálba gyűjtöttem, a végén pedi...
Elkészítési idő: kb. 2-3 óra Nehézség: Könnyű