400 gr gyömbér
1 liter víz (lehetőleg szűrt)
100 gr xilit, vagy eritrit
2 citrom héja és leve
A gyömbért hámozd meg, vágd fel vékony karikákra, majd rakd bele 1 liter forrásban lévő vízbe. Add hozzá a xilitet is, akkor már lejjebb veheted közepesre a lángot és keverd el, hogy elolvadjon a xilit. Ha felolvadt, akkor főzd bele a citrom héjat és a levet is, majd vedd is le a tűzről és kb. 40-45 percig pihentesd. Ha tovább hagyod, akkor nagyon erős lesz a főzet a gyömbér miatt. :)
Szűrd le, majd töltsd üvegbe.
A kökényt akkor szedjük, amikor már a dér megcsípte. megmossuk és szárítjuk. Befőttesüvegbe rakjuk, hozzáadjuk a cukrot, összekerjük a fahéjjal, a félbevágott vaníliával és a vodká...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA zölddiót alaposan megmossuk, szárától megszabadítjuk. Nyolc részre vágjuk és tisztára mosott, széles szájú üvegekbe rakjuk. Közzé dugdossuk a fűszereket, rászórjuk a cukrot és fe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűAz epret alaposan megmossuk, leszárítjuk. A hozzávalókat tálba tesszük, és botmixerrel pürésítjük. Poharakba öntve, jól lehűtve tálaljuk. Tipp: az italt bármilyen gyümölccsel el...
Elkészítési idő: 5 perc Nehézség: KönnyűEgy közepes lábasba, öntsünk 4 csésze vizet, tegyük bele a teafiltereket és a mentalevelet. Melegítsük forrásig, fedjük le, majd főzzük 10 percig, lassú tűzön. Szedjük ki a fil...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű