Allergének
glutén
Hozzávalók
1 liter vodka
12 narancs héja
12 narancs leve
70 dkg cukor
HASONLÓAK
Elkészítés
Advent első vasárnapján a narancsokat alaposan megsikáljuk, majd ezt követően óvatosan meghámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne menjen bele a fehér részből, mert keserű lesz tőle az ital. A narancshéjat leöntjük a vodkával, légmentesen lezárjuk és naponta felrázzuk.
A narancsok levéből a cukorral szirupot főzünk és felhasználásig hűtve tároljuk.
Advent harmadik vasárnapján leszűrjük a már narancs színű vodkát, összekeverjük a sziruppal és üvegbe töltjük.
Ebben a likőrben a narancs íz dominál, de saját ízlésünk szerint tehetünk a szirupba fahéjat, szegfűszeget is.
Ebben az évben advent utolsó vasárnapja egybeesik a szentestével, így már nem is marad más dolgunk csak megkóstolni az arancellónkat.
Ez a különleges narancslikőr méltó kísérője lehet a karácsonyi vacsorának. Egy szabály van csak, advent első vasárnapján kell elkészíteni.
A cukrot szórjuk egy csatos üvegbe, öntsük rá a vodkát. Többször rázzuk fel, a cukor 1-2 nap alatt feloldódik.
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyűfelforralod, tíz percig gyöngyözve főzöd, 3-5 perc botturmix, leszűr.
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA ribizlit megmossuk, leszemezzük, és villával összetörjük. Hozzáadjuk a cukrot, fahéjat, szegfűszeget és a pálinkát. Lefedve 1 hónapig állni hagyjuk. Utána átszűrjük és üvegekbe...
Elkészítési idő: Nehézség: KönnyűA meghámozott és felkockázott almát, az epret, a cukrot, a vaníliás cukrot, a rumot összeturmixoljuk. Felöntjük 5 dl tejjel, majd megint megpörgetjük. Kiöntjük egy bögrébe, egy c...
Elkészítési idő: Nehézség: Könnyű