Allergének
glutén
Hozzávalók
1 liter vodka
12 narancs héja
12 narancs leve
70 dkg cukor
HASONLÓAK
Elkészítés
Advent első vasárnapján a narancsokat alaposan megsikáljuk, majd ezt követően óvatosan meghámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne menjen bele a fehér részből, mert keserű lesz tőle az ital. A narancshéjat leöntjük a vodkával, légmentesen lezárjuk és naponta felrázzuk.
A narancsok levéből a cukorral szirupot főzünk és felhasználásig hűtve tároljuk.
Advent harmadik vasárnapján leszűrjük a már narancs színű vodkát, összekeverjük a sziruppal és üvegbe töltjük.
Ebben a likőrben a narancs íz dominál, de saját ízlésünk szerint tehetünk a szirupba fahéjat, szegfűszeget is.
Ebben az évben advent utolsó vasárnapja egybeesik a szentestével, így már nem is marad más dolgunk csak megkóstolni az arancellónkat.
Ez a különleges narancslikőr méltó kísérője lehet a karácsonyi vacsorának. Egy szabály van csak, advent első vasárnapján kell elkészíteni.
Az összetevőket alaposan összeturmixoljuk. Hűtve fogyasztjuk (esetleg néhány jégkockát hozzádarálhatunk).
Elkészítési idő: 3 percA tojássárgákat kikeverni a porcukorral, tejszínt hozzáönteni, majd a capuccinó port is hozzá keverjük és legvégén a rumot hozzáadjuk. Üvegbe töltjük és jól összerázzuk.
Elkészítési idő: