Családireceptkönyv.hu

Karácsony 🎄

ADVENTI NARANCSLIKŐR


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Allergének

glutén
Hozzávalók

1 liter vodka
12 narancs héja
12 narancs leve
70 dkg cukor
HASONLÓAK

Elkészítés:


Elkészítés

Advent első vasárnapján a narancsokat alaposan megsikáljuk, majd ezt követően óvatosan meghámozzuk. Vigyázzunk, hogy ne menjen bele a fehér részből, mert keserű lesz tőle az ital. A narancshéjat leöntjük a vodkával, légmentesen lezárjuk és naponta felrázzuk.

A narancsok levéből a cukorral szirupot főzünk és felhasználásig hűtve tároljuk.
Advent harmadik vasárnapján leszűrjük a már narancs színű vodkát, összekeverjük a sziruppal és üvegbe töltjük.
Ebben a likőrben a narancs íz dominál, de saját ízlésünk szerint tehetünk a szirupba fahéjat, szegfűszeget is.
Ebben az évben advent utolsó vasárnapja egybeesik a szentestével, így már nem is marad más dolgunk csak megkóstolni az arancellónkat.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ez a különleges narancslikőr méltó kísérője lehet a karácsonyi vacsorának. Egy szabály van csak, advent első vasárnapján kell elkészíteni.

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Írta: Márti
Sárgarépa üdítő
Sárgarépa üdítő

Az almát meghámozzuk, magházát eltávolítjuk és gerezdekre vágjuk. A sárgarépát is megtisztítjuk, felszeleteljük, majd a megmosott narancsokat héjastól feldaraboljuk. (Csak akkor h...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Málna szörp
Málna szörp

Éjjel állni hagyni,másnap leszűrni,ahány liter annyi kilogramm cukorral keverni míg el nem olvad.

Elkészítési idő: 1 nap
Nehézség: Közepes
share
Avatar
Írta: Veres Gabi
Narancsos erdőmesterbólé
Narancsos erdőmesterbólé

A narancsot meghámozzuk, félbevágjuk, és vékonyra szeletelve bóléstálba tesszük. Az enyhén hervadt szagos mügét leöblítjük, szárazra rázzuk, majd néhány levél kivételével azt is a...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Salep
Salep

A kukoricakeményítőt egy kis lábasba szórjuk, majd felöntjük a hideg tejjel, és csomómentesre elkeverjük. Közepes tűznél folyamatos kavarás mellett felforraljuk, és besűrítjük az...

Elkészítési idő: 30 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk