Családireceptkönyv.hu

Fenyőrügy szirup - köhögésre


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


Szedünk egy csomó fenyőrügyet. Mindegy milyen fajta - ezüst, erdei, luc. Befőttes üvegbe tesszük, mégpedig normál kristály cukorral rétegezve. Lezárjuk, és a cukor egy idő után kiszívja a nedvességet a növényből. Ez feloldja a cukrot, és így keletkezik a gyógyító szirup.

Hozzávalók:

kristálycukor
fenyőrügy
egy kevés víz

Elkészítés:


Mossunk ki alaposan egy nagy befőttes üveget. Szórjunk az aljára cukrot, majd tegyünk rá egy sor fenyőrügyet. Kicsit nyomkodjuk meg. Szórjuk meg vastagon cukorral, majd újra rügy, cukor, stb. Addig, amíg el nem értük az üveg tetejét.
Zárjuk le, és tegyük szoba hőmérsékletű helyre - akár a kamrába. Közvetlen napsütés ne érje, mert bebarnul! Pár nap múlva elkezd összeesni a fenyőrügy, és kb. így néz ki:
A rügyek elvesztik élénk színüket. Ebben a fázisban tehetünk hozzá újabb friss rügyeket. Jól keverjük el a régi rügyekkel. DE! Úgy is jó, ha nem piszkáljuk az eredeti mennyiséget. Ha azt tapasztaljuk, hogy nem olvad a cukor, tehetünk bele pár kanálnyi vizet.

Trükkök, tippek, praktikák:


Ha azt látjuk, hogy a fenyőrügyek összeestek, kifakultak, szűrjük le, és töltsük üvegekbe. Hűvös helyen sokáig eláll - hűtőben akár egy évig is!

Mire használjuk? Kiváló nyákoldó hatásúak, így remek természetes köptető. Magas a C-, B2-, K-vitamin tartalma, valamint az ásványi anyag tartalma is.

Hogyan használjuk? Meghűlés, köhögés esetén étkezések előtt együnk belőle egy kanállal. Tehetjük teába is, de figyeljünk, hogy a tea ne legyen túl forró, mert a vitamintartalma károsodik! Aki szereti az ízét, szörpként is fogyaszthatja, ám az élvezeti értékénél a gyógyhatása sokkal jobb, így inkább tartogassuk a hurutos, köhögős hideg napokra!

http://egyazegyben.com/fenyorugy-szirup-kohogesre-ez-a-legjobb-termeszetes-szer-erdelyi-recept-1947

Fenyőrügy szirup - köhögésre

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept típusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Krampampuli
Krampampuli

A diót, mandulát, mogyorót, kesut, pekándiót nagyobb darabokra vágjuk, az aszalt gyümölcsöket langyos vízben kicsit beáztatjuk, majd lecsepegtetjük. Utána felkockázzuk, és az egész...

Elkészítési idő: 20 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Dani
Teapuncs
Teapuncs

Az egészet összekeverjük, és forrón melegített poharakban tálajuk.

Elkészítési idő: 15 perc
Nehézség: Közepes
share
Karamellás tej
Karamellás tej

Egy lábasban lassú tűzön elkezdjük olvasztani a cukrot. Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. Mikor már folyós a cukor és szép halvány barna, akkor ráöntjük a forró tejet....

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar
Írta: Kriszta
Karácsonyi puncs
Karácsonyi puncs

A vizet felforraljunk a filterekkel, majd néhány percig állni hagyjuk. Közben 1 l almalevet is felforralunk a fűszerekkel. Forrás után még öt percig főzzük. A filtereket kivesszü...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk