menu

Családireceptkönyv.hu

Karamellás tej


Írta:

Nehézség: Könnyű
print

Hozzávalók:


10 evőkanál cukor
1 liter tej

Elkészítés:


Egy lábasban lassú tűzön elkezdjük olvasztani a cukrot.

Egy másik lábasban felforraljuk a tejet. Mikor már folyós a cukor és szép halvány barna, akkor ráöntjük a forró tejet.

Addig forraljuk együtt, amíg fel nem olvad a tejben a cukor.

Karamellás tej

Kinek a kedvence ez a recept?


favorite Kedvenc receptnek jelölés Kedvenc receptem

Recept tipusa:


Italok,
Beszéljétek meg főzési tapasztalataitokat
Recept ajánló
Avatar Görögdinnyés granita
Görögdinnyés granita

A cukorból és a vízből szirupot főzünk, majd hagyjuk kihűlni. A dinnyehúst turmixoljuk, hozzáadjuk a szirupot meg a citrom levét, és alaposan összekeverjük. Fagylaltgépben ké...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Ötfűszeres krémlikőr
Ötfűszeres krémlikőr

A tejszínt felmelegítjük, de nem forraljuk fel. A tojás-sárgáját a nádcukorral és a fűszerkeverékkel habosra verjük. A még meleg tejszínből egy-két evőkanállal hozzávegyítünk, majd...

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Bodza ital
Bodza ital

1. Fogyasztás előtt szűrjük le.

Elkészítési idő:
Nehézség: Könnyű
share
Avatar Meggyes limonádé
Meggyes limonádé

A meggyet kimagozzuk, majd turmixoljuk. Hozzáadjuk a citrom kifacsart levét és az édesítőt. Az egészet egy kancsóba kanalazzuk, beletesszük a felkarikázott lime-ot és felöntjük a v...

Elkészítési idő: 5 perc
Nehézség: Könnyű
share
close add person Belépés recent_actors Regisztráció assignment_ind Belépés recent_actors Regisztráció account_balanceASZF info Impresszum thumb_up Facebook oldalunk