4 púpos ek cukor
5 dl tej
2 adag főtt feketekávé
tejszínhab a tetejére
A cukrot mérsékelt lángon szép barnára pirítjuk, majd óvatosan felengedjük a tejjel. Addig hagyjuk a lángon, míg a cukor teljesen feloldódik, majd hozzáadjuk a kávét.
Poharakba töltjük és tejszínhabbal a tetején kínáljuk.
Az a jó a szörpökben, hogy roppant egyszerűen elkészíthetőek. Nincs ez másként a bodzaszörppel sem. Annyi a dolgunk, hogy a frissen szedett virágernyőket amennyire csak lehet, megs...
Elkészítési idő:A karácsonyi nedű elkészítése nagyon egyszerű. Keress egy akkora üveget, amelyben elfér legalább 11-12 dl folyadék, és az üveg szája ne legyen túl szűk, hogy a fűszereket könnyedén...
Elkészítési idő:Egy öblös üvegbe rétegezzük a cukrot és az áfonyát --2-3 nap múlva elolvad --naponta rázogatjuk így hamarabb elolvad a cukor -az erjedés előtt ráöntjük a tiszta szeszt + a v...
Elkészítési idő: 30 perc